29.11.07

Iso Paja valvoo

Tänään minulle soitti nainen, joka sanoi olevansa Viestintäviraston asialla ja kertoi asuinalueellani tehtävän tehostettuja TV-maksutarkastuksia. Viestintäviraston mukaan en ole maksanut TV-maksua, ja nainen tiedusteli, oliko asia päässyt mahdollisesti unohtumaan. Ei ollut unohtunut. Irtisanoin TV-maksun, koska minulla ei ole televisiota.

Ihme kyttäämistä. Taitaa YLE olla epätoivoinen möhlittyään digisiirtymän ja kadotettuaan sen myötä joukon maksajia.

No, jos TV-maksutarkastaja tulee käymään, en avaa ovea ihan siksi, että haluan hankkia itselleni lisää ikävyyksiä ja joutua poliisiasemalle selvittämään, että minulla ei ihan totta ja aikuisten oikeesti todellakaan ole telkkaria (poliisiasemalle joutumisesta kertoo huhu, jonka todenperäisyyden haluan selvittää kokeellisesti, onpahan sitten jotain kirjoitettavaa tännekin).

Sillävälin katselen DVD:itä ja Youtubea, skypetän, kirjoitan, facebookaan ja luen kirjoja, lehtiä ja blogeja. Maailmassa on riittämiin kotona nautittavaa viihdettä ilman telkkariakin.

3 kommenttia:

Eufemia kirjoitti...

Minullekin soitettiin. Ovellani on viime vuosina useaan otteeseen myös käynyt TV-maksutarkastaja. Avaan aina, tervehdin, selitän, ettei minulla ole televisiota ja pyydän sisälle katsomaan. He eivät koskaan tule.

Veloena kirjoitti...

Juu, mullekin soitettiin. Kun ilmoitin puhelimessa, etten ymmärrä, miksi pitäisin televisiota, nainen sanoi, että tarkastuksia alueellani ollaan juuri tehostamassa. "Jassoo, tervetuloa vaan, mutta ei täällä kyllä mitään nähtävää ole!" sanoin. "Selvä, kiitos, en osaa vielä sanoa, tulemmeko", vastasi nainen.

Jestas.

Dyro kirjoitti...

Ehkä tarkastajien sääntö numero 1 kuuluu "Älä koskaan mene sisään asuntoon, edes pyydettäessä."

Mitähän jos sittenkin avaisin oven tarkastajalle ja sanoisin, että "Hajaantukaa, täällä ei ole mitään nähtävää!". Se olisi kyllä vähän epäkohteliasta.