1.11.07

Eio totta on se eio on

Soitin Ikeaan. Reklamaatioasiallani on Käsittelijä, jolle jätettiin soittopyyntö. Käsittelijä ei soittanut. Tavallaan hyväkin, koska kännykkäni akku oli lopussa ja se olisi voinut nyykähtää kesken kiivaan puhelun.

--

Digitalisoitumisen syrjäyttäessä analogisia laitteita maailmassa käy yhä harvinaisemmaksi analoginen häiriömoodi. Tiedättehän, sellainen häilyvä, välähtelevä, särisevä ja lepattava vikaantumisen ilmiasu, jota esiintyy vaikkapa filmiprojektorissa, kun filmi ei ole kunnolla paikoillaan, hehkulampun väristessä viimeisiään ennen poksahtamisa, huonon kitarapiuhan pätkiessä, analogisen television kuvan sulaessa vellovaksi, mutta tunnistettavaksi muhjuksi jonkin juotoksen ollessa hapertunut. Joissakin mainoksissa ja filmiyhtiöiden tunnuksissa analogista häiriömoodia käytetään tehokeinona.

Digitaalilaitteet häiriintyvät toisin, paljon raaemmin. Ne menevät vain umpimielisesti juntturaan, kuva pikselöityy ja jumittuu, toiminta tyssää täysin, ääni jää kiertämään kehää tai vaikenee. Digitaalinen häiriömoodi on tyly ja läpitunkematon, luotaamaton, terävä ja julma.

Ei kommentteja: