10.10.07

Ihmisen pitää liikkua

Ypäjältä Tšernobyliin on alle kahden vuorokauden ajomatka.

Tämän kertoi minulle Smart Travel -autovuokraamon suomenkielinen sivu (täytyy vierittää pohjalle, tiedonjyvänen löytyy linkin "Matkakertomus automatkasta Itä-Meren ympäri" jälkeen). Lafka vuokraa vanhoja autoja sikahalvalla, esimerkiksi Helsingin Haagan toimipisteestä voi vuokrata 17 vuotta vanhan Opel Vectran, jolla on ajettu lähemmäs 300 000 km. Muita menopelejä ei kai ole tarjollakaan.

Ideahan on aika hauska, vuokrataan halpoja autoja, minimoidaan kustannukset ja tuodaan esille autonvuokrauksen ekologista puolta. Eko on hyvä, ja sivuston kielenkäytöstäkin saa paljon iloa:

On suurin valhe että uuden kiiltävän auton käyttö olisi ympäristöystävällistä. Uusi auto kuluttaa usein polttoainetta merkittävästi enemmän kuin vanha, koksa se on suunniteltu hiljaiseksi ja raskaaksi.

Jos haluatte ehkäistä ihosyöpää, sarveiskalvonsyöpää tai kasvikunnan uv-herkkien lajinen vähenemistä, sen voi tehdä matkustusvälineen valinnalla.

Kotiin palumatkoja tai tavarankuljetuksen kustannuksia emme kuitenkaan tällöin korvaa miltään osin, koska haluamme että auton hajoaminen ei ole asiakkaan kannalta varsinaisesti toivottavaa.


Matkakertomus Romuautolla Istanbuliin on myös viihdyttävää luettavaa, majoitusratkaisun esittelyineen päivineen.

Ei kommentteja: