5.6.07

Kynnys:llä

Ei voi aina tietää mihin ryhtyy, eikä ryhtymisestä voi tietää mihin se päättyy. Sitä voisi olla itseään kohtaan armollisempi, useinkin, jos hoksaisi sen mitä pitäisi itsessään armahtaa. Mutta eihän sitä koskaan juuri silloin hoksaa, jälkeenpäin sitten.

Ei voi ryhtymisestä tietää, tai ryhtymättömyydestä, onko se ryhdikästä ja suunnitelmallista kuin rivimarssi tai marssimattomuus paraatikentällä, vai mikälie mielentuulahdus ja johtuma, jota alkaa toteuttaa kun ei mieli muuhunkaan sillä hetkellä kiinnity.

Aurinko paiskaa itsensä sisään kaihtimista ja valkaisee asunnon.

Näppäinten välissä on kynnenpalanen.

Aiheita olisi Nordean tiliotekirjekuoren taakse syödessä kirjattu luettelollinen. Olisi myös kaksi läpinäkyvää sanaa, on niitä enemmänkin, mutta en sillä hetkellä muistanut enempää, ja muistikirjaahan minulla ei ole. Pitäisi olla. Siis: flegmaattinen tarkoittaa oikeastaan limaista, koska flegman eli liman luultiin vaikuttavan ihmisen temperamenttiin. Toinen läpinäkyvähkö sana on digestiivi. En tunne se etymologiaa, mutta oletan, että digestiivityyppisen keksin syömisellä aterian päätteeksi uskottiin olevan ruuansulatusta eli digestiota edistävä vaikutus. Keksitään kaikenlaisia tekosyitä kun ei haluta tunnustaa että keksien syöminen on kivaa.

Ei kommentteja: