29.6.07

Eläkä lataile siellä!

Jenkkilässä lähetettiin joskus kai 80-luvulla sotaisaa piirrossarjaa nimeltä G.I. Joe. Koska sarja oli täynnä väkivaltaa ja räiskintää, tuottajat päättivät ryhtyä ennaltaehkäiseviin toimenpiteisiin kritiikin torjumiseksi, ja ymppäsivät kunkin jakson perään lyhyen opettavaisen episodin, jossa lapset ovat vaarassa, ja joku G.I. Joe -hahmo tulee neuvomaan, ettei noin saa tehdä.

Näistä lyhyistä Public Service Announcementeistä on tehty hykerryttävän järjettömiä dubattuja parodioita. Oma suosikkini on tämä, jossa G.I. Joe -hahmo julistaa: "I'M A COMPUTER. STOP ALL THE DOWNLOADING. HELP COMPUTER." Tuota olen hokenut viime aikoina vähän joka paikassa.

Toinen hieno episodi on tämä, jossa setä neuvoo nuorta jannua: "look, junk food and candy just rots your teeth and gives you bad breath and girls run like hell" ja "techno music just puts a hole in your brain" ja sitä rataa. Hillitöntä.

Kemikaalien käyttöä harkitsevien lasten aikeet tulevat estetyksi reggaen avulla, ja ovathan nämä G.I. Joe -äijät aika Tom of Finland -tyyppisiä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

G.I. Joe kai kehitettiin poikien vastineeksi barbeille. Se on oikeastaan aika uskottavaa, koska nukke on jotenkin niin looginen leikkikalu.

Minullakin oli sellainen. En muista mistä sain sen. Se oli laskuvarjohyppääjä mutta kun kerrostalossa keskellä kaupunkia ei ollut oikein tilaisuuksia pudottaa sitä riittävän korkealta mutta kuitenkin kohtuullisen matalalta, se unohtui aika nopeasti.