12.4.07

Varo, kaktusssssssss

Verikokeiden tulokset tulivat jokin aika sitten. Kilpirauhasessa ei ole vikaa, tai ylipäätään missään. Kiitos huolehdinnasta, kaikki on siis ookoo.

Töissä portaiden otsat oli maalattu. Maalin haju viritti hajuaistini haistamaan työpisteessäni leijuvan hiukan pölyisen tuoksun, jota en tavallisesti tunne. Hajuaistimuksen voimakkuus pieneni sitä mukaa kun maali portaissa kuivui, ja maalin haju katosi. Onpa erikoista, miten yksi haju saa haistamaan toisen hajun.

Olen huomannut, että hankkiudun tahallani tilanteisiin, joissa joudun ottamaan voimakkaasti kantaa siihen, mitä haluan ja millaista elämää haluan elää. Se lienee eron jälkimaininkeja. Mitäminähaluan-pohdinta ei luonnistu istuen ja miettien, vaan tekemällä ja kokemalla. Mitä minä juuri nyt haluan? Mämmiä vaniljakastikkeella. Parasta ennnen-päivämäärä ei ole vielä mennyt.

Jatkan myös askeettinen ja vähätavarainen elämäntapa -kokeiluani, ja kokeilen, kykenenkö syömään terveellisesti viidellä eurolla päivässä, samalla kun supistan muun kulutukseni minimiin, mieluiten nollaan (poislukien ne viikonloput jolloin tyttäreni on luonani). Kokeilen nyt ensiksi yhden viikon ja katson miltä se tuntuu. Jokin tässä asuntoni lähes tavarattomassa tilassa ja avaruudessa viehättää minua. Olemiselle jää tilaa.

--

Vilkaisin pitkästä aikaa käyttäjätilastoja. Maciä käyttäviä lukijoita on noin 10 % ja Unix-käyttäjiä 15 %. Voisikohan siitä päätellä jotain, vaikkapa että Mac-käyttäjiä on enemmän kuin mitä heitä noin yleensä tietokoneen käyttäjien joukossa on, ja se kertoo siitä että...en minä tiedä. Yhdellä käyttäjistä oli OS X for Nokia tms., josta en ole aikaisemmin kuullutkaan. Unix-käyttäjillä on useimmiten Linux, mikä ei ole yllättävää. Muistan kun konffasin vuonna 1996 Slackware-Linuxia. Se oli varsinaista rassausta ja hauskaa sinänsä.

4 kommenttia:

rinsu kirjoitti...

Olen viehättynyt elämäntapapyrkimyksestäsi. Itse myyn ja lahjoitan vaatteitani muille päästäkseni vähätavaraiseen kulutukseen. Ostamme kaappiin minimimäärän ruokaa. Näin sitä maailma muuttuu, kuitenkin.

Dyro kirjoitti...

Jep, ehkä tästä tulee jokin trendi. Yleensä tunnen voitonriemua ja koen päihittäneeni jonkin tarkemmin määrittelemättömän systeemin, kun onnistun tulemaan toimeen hallitun vähällä kulutuksella. Mitään sen kummempia ideologisia vaikuttimia minulla ei ole.

Paradoksaalista on, että minulla on henkisesti ja materiaalisesti varaa vähän kuluttavaan elämäntapaan, toisin sanoen voin siis valita vapaasti miten kulutan. Olisi paljon rankempaa joutua elämään tällä tavalla pakon edessä.

virba kirjoitti...

Kyllä, trendi on tulossa, ja siihen viittaa mm. käsite Tyylikäs Köyhäily.

Todellista rikkautta on valinnan vapaus olla omistamatta.

Dyro kirjoitti...

Kas, hyvät ideat keksitään usein yhtäaikaa, vaikka joku kreivi minimikuluttamassa on kieltämättä hupaisa ajatus.