4.4.07

Kieli oppi asioita matkansa varrella

Kirjoitetaan kielellä, kirjoitetaan sormilla ja käsillä, kirjoitetaan huulilla ja hampailla, luetaan syntymämerkit, arvet, luomet, kartoitetaan pinta-ala ja sen moniaalle viettävä kaartuvuus.

Onko Möbiuksen nauha yksine puolineen bugi vai feature kolmiulotteisessa maailmankaikkeudessa? Möbius strip-tease, vain yksi puoli näkyy, mutta yhtä aikaa. Aivo kompastuu, mutta nousee ja jatkaa matkaansa. Jos kaksipuolisesta teipistä tekisi Möbiuksen nauhan, olisiko teippi edelleen kaksipuolista?

Riisit kiehuvat tarmokkaasti, täytyy laittaa levyä pienemmälle. Yläkerran naapuri ei yöllä laittanut levyä pienemmälle ja sai minun vereni kiehumaan. Olen paineverireaktori.

On hyvä etten ole taipuvainen itsesääliin, sillä itsesääli on säälittävää, ja koska näin on, joutuisin säälimään itse itsesääliäni, enkä koskaan pääsisi siitä eroon. Myötähäpeän kanssa on toisin. Vaikka myötähäpeän tunteminen on hävettävää, itseään kohtaan ei voi tuntea myötähäpeää, ja noidankehää ei synny.

Salaisuuksien säilyttäminen vaatii vakoojan ammattitaitoa, ja harva meistä on vakooja (ja mistä sen voi oikeasti tietää?). Siksi salaisuudet eivät pysy salaisuuksina. Niiden paine ajaa ne ulos kuin mutteripannun veden kahvijauheen läpi. Matkalla uuttuu mukaan kaikenlaista ryönää, niinkuin mielipiteitä, tunteita ja asenteita, ja seurauksena on outo liemi. Siksi onkin niin, että jos kuulee salaisuuden, ei sitä pidä uskoa kokonaan, vaan yrittää tislata sieltä se olennainen esiin. Mikä kahvissa on olennaista? Vesi vai kahviaromit? Vertaus ontuu, suorastaan klenkkaa.

Nuoruudesta muistan unohtumattoman kommentin "Klenkka ja Tankki on ostanu Alabaarin!". Ravintoloitsijat Klenkka ja Tankki raahasivat Alabaarin katolle siniseksi maalatun autonromun mainoskyltiksi, ja siellä se on tänäkin päivänä.

Minulta kysyttiin mielipidettä lattiamateriaaleista. Huimaa mutta vakavaa!

Ei kommentteja: