28.3.07

Syömismietintää

Radioamatööreillä on tapana tehdä retkiä jonnekin mukavaan luontokohteeseen, sanotaan nyt vaikka johonkin saareen. Saareen roudataan radiovermeet, antennit, akut tai generaattorit ja muu yhteydenpitoon tarvittava roipe. Retkeä suunnitellaan hartaasti, eritoten mitä radioita ja antenneja saaressa olisi parasta käyttää.

Minua tosin kiinnosti ensimmäisenä kysymys mitä me siellä syödään? Huomaan aikuistuneeni, koska ruokalista ja sen suunnittelu on paljon kiinnostavampi asia kuin laitelista. Ruoka luo tunnelmaa, eikä referenssiärdärin tyyppinen safka ole maistunut pitkään ainaan. Äijäruoka ei enää jaksa innostaa, sillä se ei ole hyvää, vaan lähinnä tapa saada energiaa. Ei, ruuan pitää olla maukasta ja taiten valmistettua. Radiolähettimeksi riittää joku kukkopilli ja antenniksi puuhun heitetty kuparilanka, kyllä sitä puoli maailmaa sitten tunkee korvista sisään, jos valitsee saariston taiten. Yhteydet itäisen Suomenlahden saariin ovat himottua tavaraa saarikeräilijöiden, eli IOTA-aktiivien keskuudessa, joten itään siis. Se siitä ja sitten takaisin tärkeämpiin asioihin: mitähän siellä retkellä voisi syödä? Tuuminta jatkuu, vaihtoehtojahan on vaikka millä mitalla.

--

EU jakoi Helsingin Rautatieasemalla kulhosta suklaapaloja, jotka tarkemman tutkimisen jälkeen eivät olleetkaan syötävää, vaan peukalonpään kokoinen kirja nimeltään Perusoikeuteni Euroopan unionissa. Veikeää ja toimivaa. Tänä iltana aion lukea perusoikeuksistani, jotta olisin niistä tietoinen.

Ei kommentteja: