12.3.07

Maalari ja sen haalari

Maalasin joskus puutalon seinää öljymaalilla ja leveällä pensselillä niin railakkaasti, että maalia tippui kivijalkaan asti. Kun seinä oli maalattu, kivijalka oli täplikäs ja raidallinen. Se piti maalata uudelleen. Opittua: maalaa seinä ensin, sitten kivijalka, tai maalaa vähemmän innokkaasti. Minulla on kiusaus kirjoittaa "...maalaa vähemmällä innolla", mutta innolla ei maalata, vaan pensselillä. Tai oikeammin siveltimellä, mutta sivellin on liian sievistelevä sana seinän maalausvälineelle. Joskus on toisinkin päin: "runkonaulain" mainiompi sana kuin "naulapyssy", sillä runkonaulaimessa on enemmän ryhtiä.

--

Tällä hetkellä haluaisin olla korkealla Himalajalla, missä ilma on ohutta ja kylmää ja maa karua. Maisema on rauhoittava: miljoonien vuosien aikana mannerlaattojen puristuksessa kohonnutta kiveä, sen päällä lunta ja jäätä, maaperä kiveä ja kasvillisuus vähäistä. Tuulee paljon ja sataa harvoin.

Toinen jo pitkään mukana kulkenut mielikuva liittyy 30-luvun ilmailuun. Katson DC-3-koneen ikkunasta stratosfäärin ohutta pakkasilmaa piiskaavia potkureita ja auringonpaisteessa kiiltävää lentokonealumiinia. Tässä mielikuvassa ei ole ääntä.

Ei kommentteja: