27.2.07

Voi masana

Tyhmästi toimiva tietojärjestelmä päätettiin yllättäen päivittää, koska kehittäjät ovat lisänneet siihen uusia ominaisuuksia.

Päivitys tapahtui kahta päivää ennen kuin järjestelmä menee kiinni kahdeksi viikoksi. Päivät ennen sulkeutumista ovat tietojen syötön kannalta kaikkein kriittisimpiä. Mitä yleensä tapahtuu kun järjestelmää päivitetään? Niin, sinne ilmaantuu bugeja, jotka pitkän ajan kuluessa saadaan korjattua. Ei siis ole kovin viisasta päivittää järjestelmää juuri kriittisellä hetkellä.

Kuten arvata saattaa, päivityksen myötä ilmenneet bugit halvaannuttivat kaiken.

Yksikään järjestelmään lisätyistä uusista ominaisuuksista ei edes korjannut mitään käytettävyyteen tai järjestelmän tehokkuuteen liittyvää ongelmaa. Olivatpahan vain kivaa kuorrutusta ja kilkettä, kuin kromattu pakoputken pää puhkiruostuneessa Ladassa.

Tällaista pääsee tapahtumaan, koska kehittäjiäorganisaatiolla ei ole ystävää. Monen muun asian lisäksi ystävistä on sekin ilo, että he oikaisevat suorasukaisesti tai lempeästi kun oma ajattelu tai teot ovat tavalla tai toisella tyhmiä. Aina komppaava ja emppaava ystävä ei ole ystävä laisinkaan. Toki kehittäjäorganisaatio saa palautetta, mutta palaute tulee käyttäjiltä. Ongelma on, että käyttäjä on käyttäjä, ei ystävä.

Ei kommentteja: