23.2.07

Talvipäiväin tarinoita

Lounas ystävien seurassa oli riemukasta remellystä, tulossa oleva kevätkö vai mikä saa volyymin kohoamaan ja eleiden kaaret laajemmiksi. Sekoittelimme mittayksiköitä - kehitimme muun muassa 10 000 megawatin kirouksen ja kolmen kilotonnin kengät. Porukan hajaannuttua takaisin työpaikoilleen lähdin kävelemään optikkoliikkeen kautta kaupungille. Uudet pokat löytyivät eilen, tänään varmistin että valintani oli edelleen oikea.

Vaelsin divarien ja erikoisliikkeiden kautta kohti eteläisiä kaupunginosia, ystävä soitti ja puhuin pitkään siinä kävellessäni. Ensin loppui puhelu, sitten maa. Meri tuli vastaan, mutten antanut sen pysäyttää, vaan astuin sen päälle ja kävelin Harakan saareen ja kiipesin sen korkeimmalle kalliolle. Oli pilvistä, muutama hajamielinen lumihiutale leijaili tyynessä ilmassa alaspäin. Katselin jäälakeutta, paria etäistä hiihtäjää, Harmajan majakkaa ja horisonttia, ja yhtäkkiä panin merkille lähes täydellisen hiljaisuuden. Kontrasti lounasmöykän ja puhelinsoiton välillä oli valtava. Talvinen pilvipäivä, jäätynyt meri, auringon kiilat pilvien lävitse ja hiljaisuus, iloinen hiljaisuus, tyytyväinen hiljaisuus, miten mukavaa olla olemassa -hiljaisuus.

Sitten taas takaisin kaupungille. En tiennytkään, että iPodia varten on olemassa putkivahvistin. Hieno peli, kerta kaikkiaan.

2 kommenttia:

Cyan kirjoitti...

Minäpä vannon iTrip:in nimeen; sillähän voi singota musiikin valitsemalleen taajuudelle ihan mihin vaan radiovastaanottimeen - taannoin isosiskon 50-lukulaisesta matkaradiosta luukutettiin Reijo Taipaleen Sateen Tangoa.

Harakka on huippu. Enpä ole hoksannut että nyt sinne voisi tepastella tostanoivvaa.

Dyro kirjoitti...

Hmm, iTripillä voisin singota ilmateitse sulosointuja Salora Riviera -radiooni, jota en muuten uskalla kytkeä tietokoneeseeni. Vanhat putkiradiot ovat vähän arvaamattomia, ja läppäri ei ehkä tykkää siitä että audiopiuhassa kulkee yhtäkkiä 350 volttia.

Harakka, tuo saarten Siwa: kaiken lisäksi lähellä. Harmajaan en lähtenyt, koska en tiennyt onko se laivaväylien saartama.