7.2.07

Purpl Friction

Töissä on ollut sen verran hektistä perkelettä ja saatanaa, että olen puolihuomaamattani pureskellut metallista lusikanvartta (lusikka on sama jonka heittotekniikan luonnostelin pari merkintää sitten).

Lusikan pureskelu ja siitä aiheutuva värinä ilmeisesti siirtää hampaiden paikkoja sadasosamillin tai pari toisiinsa nähden ja aiheuttaa hampaistoon jännitteitä, jotka lienevät samantapaisia kuin konkeloon jumittuneiden puiden väliset jumitukset.

Iltaisin ylä- ja alaleuka on tuntunut niin oudolta, että ostin huvikseni hammasväliharjoja ja kokeilin mitä tapahtuu kun niitä käyttää. Ihmetyksekseni ne tuntuvat loksauttavan hampaat takaisin paikoilleen, tönivän niitä juuri sen sadasosamillin osan irti toisistaan, mikä tarvitaan että hammas löytää taas oman täsmällisen paikkansa rivissä. Klik, olo normalisoituu.

Lusikan kylläkin voisi heittää sinne kuuluisaan nurkkaan, kirjaimellisesti.

2 kommenttia:

viive kirjoitti...

mua sattuu pelkkä ajatus lusikanvarren puremisesta, puinen lyijykynänvarsi kyllä käy, mutta siis hanskat nurkkaan, korkeintaan! ni ei mulla muuta, paitsi että mikä ero on hammaksilla ja hammas:t :illa?

Dyro kirjoitti...

Kokeile joskus. Ei se satu jos huomio kiinnittyy muualle, ja hammaksissa ja hammas:t:issa on erona monikon taivutuspääte. Virheellinen kyllä, mutta olen siirtymässä blogissani kokeellinen:paan suuntaan, ja aloitan sen hivuttamalla tekstin sekaan uusia taivutuspäätteitä ja -tapoja.