28.1.07

Riisiset kakut

Olen Skypessä aina Online-tilassa, enkä piileksi huomaamattomana, mistä syystä saan toisinaan erikoisia yhteydenottoja. Äskettäin otti yhteyttä joku kiinalainen, joka alkutervehdysten vaihtamisen jälkeen kysyi what products do you deal in? Omituinen kysymys. Aloin aavistella nettihuijausta, ja kysyin edustatko mahdollisesti jotakin firmaa. Nainen kertoi firman nimen, osoitteen ja sähköpostiosoitteen ja samalla etunimekseen Cynthia. Sillä välin kun varmistin onko firma oikeasti olemassa, seurasi taas sama kysymys what products do you deal in?

Sanoin etten diilaa mitään tuotteita ja oudoksuin kysymystä. Cynthia kertoi edustavansa riisikakkuja valmistavaa kiinalaisyritystä, joka yrittää saada tuotteitaan Suomen markkinoille. Kerroin, että kannattaa ottaa yhteyttä vaikka Suomen suurlähetystöön, mihin Cynthia vastasi, että voisinko esitellä hänet Suomen suurlähettiläälle. Meinasin vastata, että joo, hän on vanha opiskelukaverini, minäpä rimpautan hänelle niin saadaan asiat etenemään. En sitten jaksanut alkaa vedättää, kun ei minuakaan oltu toistaiseksi vedätetty, ja kerroin ettei mitään esittelyjä tarvita. Samalla kaivoin suomalais-kiinalaisen kauppayhdistyksen osoitteen ja lähetin senkin hänelle.

Sain vastaukseksi paljon kiitoksia ja kysymyksen siitä, pitävätkö suomalaiset riisikakuista. Kyllähän niitä kaupan hyllyillä on, mikä tieto tuntui ilahduttavan Cynthiaa. Hän kiitti kovasti avusta, ja kysyi voisiko tehdä jonkin vastapalveluksen. Mielessä käväisi, että pari pakettia riisikakkuja voisi maistua, mutta sanoin että neuvot ovat ilmaisia enkä tarvitse vastalahjaksi mitään.

Skype on kyllä halpa ja helppo tapa tehdä markkinatutkimusta, mutta yhteistyöhaluisia vastaajia saattaa olla hankala löytää.

Ei kommentteja: