23.1.07

Terveenä töissä (jossa bloggaaminen on kielletty, mutta uhmaan). Kyllä työmoraali ja valkosolut ovat hieno yhdistelmä.

Niin sellaista vain tuli mieleen, että sudokut eivät ole koskaan minuun kolahdelleet, mutta piilosanat kyllä. Esimerkiksi sanat "lettokerma menettää käyryyttään" ovat jäänyt ikiajoiksi mieleeni sanan suoreta vihjeenä. Onko suoreta edes kunnon sana? Suoristua olisi paljon suomempi.

5 kommenttia:

pagisija kirjoitti...

Niin paljon kuin sanoja tykkään pyöritelläkin, olen umpisokea piilosanojen suhteen. Eivät aukene oivalluksen portit, vaikka mitä tekisi.

Kuten nyt tuokin antamasi esimerkki. Hoh!

Myönnettäköön, että halpaa huvia tolkuttomista lauseista kyllä on.

Dyro kirjoitti...

Piilosanat ovat siitä hauskoja, että yrittäminen ei aina auta, vaan välillä täytyy antaa esitietoisten prosessien ja intuition tehdä työtä.

Letto on suo, ja käyryyden menettäminen on suoristumista. Sitä en tiedä, onko kerman synonyymi jossain murteessa reta, mutta kaikkea ei tarvitsekaan tietää.

viive kirjoitti...

Joku on piilottanut tämän ihmeen minulta. Vai onko se niitä kummia laatikoita laatikoiden sisässä, jossa on mustia joukossa? En ole koskaan ymmärtänyt innostua. Kuulostaa kuitenkin että voisinkin. Sudoku puolestaan, syö kudosta. Kamala leikki, kaikkien matemaattisten turhaumien purskahdus, kumpuaa siitä kun ei pääse yhtälössä edes alkuun.

Kriisi kirjoitti...

Piilosanat ovat aivan loistavia. Kunnon mindbenderistä riittää hupia vaikka koko päiväksi. Harmittaakin, että piilosanoja ei tunnu samalla tavalla saavan koostettuina kirjasina kuten sudokuja, vaan pitää aina ostaa joku julkaisu, josta on suurin osa muuta höttöntöttöä, ja mukana vain pari piilosanaa.

Vai tietääks joku mist sais ilman höttöntöttöjä?

Dyro kirjoitti...

Kriisi: siinäpä mainio liikeidea. Pelkkiä piilosanoja sisältävä lehti. Toimitetaan Suomessa, painetaan virossa, myydään hyvällä katteella. Täytyyhän meitä piilosanamaanikoita olla enemmänkin.

Vii: ihan varmasti tykästyt piilosanoihin eli kryptoihin, tapa jolla punot sanoja missä tahansa viestinnässäsi on hyvin samankaltaista, vaikket mitään selvitettäviä koodeja lauseisiisi kätkisikään.