9.1.07

Meen virittää mopoo

Tuossa vieressä on SYKin uimahalli. Hyvät puolet: lähellä. Huonot puolet: sinne ei käy liikuntasetelit. Makselin. Ajattelin ottaa rennosti, mutta vielä mitä, aloin reuhtoa ja olo on nyt mitä mainioin. Onko mitään parempaa kuin rasituksesta hakkaava sydän ja vapisevat lihakset. Veikkaanpa, ettei ole, paitsi se, että mainitusta olotilasta voi bonuksena nauttia saunassa. Tässä mitään lääkkeitä tarvi, kroppa väsyksiin kunnolla niin johan uni maittaa. On kyllä niin hyvä olo ettei pitkään pitkään aikaan.

Uimisessa on se paha puoli, että siellä ei ole yksin. Lenkkipolulla on, eikä tarvitse väistää tai väistellä ketään ihmistä (karhua ei ole tullut vastaan, mutta pöllö on). Jos se nyt oli pöllö, minulla ei ole absoluuttista lintukorvaa.

Juuri nyt haluaisin myös virittää mopon moottoria. Avata kiinni juuttuneita muttereita, viilata männän helmaa ja liu'uttaa tarkasti koneistettuja vaihteistojen hammaspyöriä akseleita pitkin kunnes ne solahtavat toistensa lomaan. Tämä ei tietenkään ole mitään kaksimielistä vihjailua, vaan totista totta. Tekniikan kanssa ahertamisesta saa nautintoa, mutta sillä ei ole mitään tekemistä seksuaalisen nautinnon kanssa, vaikka sanavalinnat kenties niin saattavatkin antaa ymmärtää.

Seuraavaksi väännetään vastauksia meemelöiseen, joka löytyi Metrin pätkästä ratakiskoa.

1. Mihin edellinen suhteesi kariutui?

Siihen, ettei suhdetta kannata järjestää pelkäksi seksuaalis-taloudelliseksi ko-operatiiviksi. Sellainen suhdemalli kuulostaa järkevältä, ja Järki sanoo että tottakai se toimii, mutta Tunne sanoo että ei ikinä, happi loppuu, ja lopulta olet anaerobisessa tilassa kuin Itämeren pohjasyvänteet. Ei tarvinne kertoa kumpi oli oikeassa. Tunteissa on kuin onkin järkeä.

2.Koska viimeksi poistit karvoja vartaloltasi.

Aamulla ajelin parran, sekä korva-, nenä- ja kurkkukarvat.

3. Mitä teit klo 8 tänä aamuna?

Valokuvasin maisemia työmatkani varrelta Munkkiniemen aukiolla. Kuvista tuli tärähtäneitä, mutta on niissä sentään kivat värit.

4. Oletko hyvä matematiikassa?

Geometriassa varmaan, kidetieteessä olin tosi hyvä, koska siinä näprätään kolmiulotteisten kappaleiden kanssa, mutta muuten olen täysin keskiverto, enkä siitä mitenkään ylpeä.

5. Mitä muistat omasta vanhojen päivästä?

Olin pukeutunut kirpputorilta ostamaani pukuun, joka haisi ihmiseltä. Ystäväni R. oli pukeutunut frakkiin ja kävelykeppiin, ja tarjosi Aperitaa taskumatista. Katselimme kentän laidalla, kun ikäluokkamme reippaat ja sporttiset uskikset pelastivat perinteistä lentopallo-ottelua ruotsalaista koulua vastaan.

6. Onko kukaan sukulaisistasi tai esi-isistäsi kuuluisa?

Elias Lönnrot mainitsee yrittäneensä keränneensä sukulaisiltani runoja Vienan karjalassa, mutta oli joko saanut saaliikseen rivoja lallatuksia tai sitten ei mitään. Mutta rikkaita olivat kuulemma olleet. Tiedä sitten mihin nekin rahat ovat ajan myötä hävinneet. Ehkä kaukainen sukulaiseni Janne-setä hukkasi ne Islannin-bisneksillään.

7. Oletko ottanut opintolainaa?

En. En kestänyt ajatusta lainasta, olen sillä tavalla lama-ajan kasvatti.

8. Mitä posteljooni toi viimeksi?

Muistutuksen palauttamattomista kirjoista.

9. Montako erilaista juomaa olet juonut tänään?

Kolmea: vettä, kahvia ja maitoa. Aamupuuron sekaan kaadoin niin ikään maitoa, mutta sitä ei kai lasketa juomaksi siinä asiayhteydessä.

10. Jätätkö puhelinvastaajaan viestejä?

Johan oli kysymys. Tietysti jätän, muuten vaikutan häiriköltä.

11. Kenelle menetit konserttineitsyytesi?

Luin aluksi että korsettineitsyytesi.

Taisi olla Peer Günt tai Ronnie James Dio, en oikein muista. Eikun hetkinen, se olikin Sleepy Sleepers ja olin silloin viidentoista vanha ja selvin päin. Ennen Sleeppareita esiintyi Zero Nine, joten ehkä se olikin Zero Nine sitten.

12. Kirjoittaisitko hiekkarannalla nimesi hiekkaan?

No toki, ja sellaiseen kohtaan, että aallot pyyhkisivät sen hetikohta pois ja voisin kirjoittaa sen uudelleen. Vertauskuvallista tai silkkaa tyhmyyttä.

13. Mikä on kivuliain toimenpide, jota olet joutunut kokemaan hammaslääkärissä?

Se kun puudutusaineen vaikutus alkoi hävitä, vaikka viisaudenhammas oli vielä kiinni leukaluussa. Hampaan käyrät juuret ankkuroivat sen tiukasti, mutta hammas saatiin irti ankaran vääntämisen jälkeen. Sinä aikana puudutusaineen vaikutus oli kokonaan lakannut, ja reikä ikenessä ommeltiin kiinni ilman mitään keinotekoisia puudukkeita. Se oli ihan oikeasti tosi ihanaa.

14. Mitä löytyy kotisi takaovelta?

Piha, keinu, autoja ja kuraa.

15. Onko suunnitelmia perjantai-illalle?

On kuin onkin.

16. Pidätkö siitä, millaiseksi merivesi tekee hiuksesi?

Valtameren vai Suomenlahden vesi? No, märät hiukset tuovat kalloni kauniin muodon esiin, ja merivesikeikan jälkeen kuivuneet hiukset ovat mukavan karkeat, joten pidän.

17. Söisitkö yksin juhlapussillisen sipsejä?

Söisin, mutta en yhdeltä istumalta. Mistä tulikin mieleeni, että uintikeikan jälkeen en ole syönyt mitään. Kello on kymmenen. Jaksaisikohan sitä laittaa ruokaa? Leipä on loppu eikä sipsejäkään ole.

18. Oletko koskaan käynyt planetaariossa?

Harva se päivä (hei, kuka arvaa miksi poimin tämän meemin?)

19. Käytätkö kylpypyyhettä useammin kuin kerran, ennen kuin se menee pyykkiin?

En helvetissä, pyyhkeet ovat epähygieenisiä. Kuivaan itseni hiustenkuivaajalla. Joo, käytän minä.

20. Mainitse muutama asia, joka saa sinut innostumaan.

Se, että tämä meemi kohta loppuu, alkaa näpit väsyä ja nälättää. Revontulet, puut, myrskyt, tämänaamuinen nainen, joka katsoi bussissa kahdesti ja hymyili.

21. Nimeä lempivanukkaasi.

Doktor Ötkerin vaniljanilja.

22.Kuvaile avaimenperääsi.

Siinä on magneettiläpyskä. Ennen oli myös Nasu, mutta Nasun terävä kuono kalvoi aina reiän housujen avaintaskuun, joten Nasu sai mennä.

23. Missä säilytät kolikoitasi?

Säästöpossussa.

24.Koska viimeksi puhuit suuren yleisön edessä?

Alkusyksystä.

25. Millaisen talvitakin omistat?

Mustan, jossa on irrotettava vuori. Takki kastuu sateessa läpimäräksi ja muuttuu pakkasella ritisevän kovaksi muovikuoreksi. On minulla toinenkin talvitakkikin, paljon parempi, mutta näytän siinä liian kiltiltä (siitäkin huolimatta, ettei minulla ole enää Nasu-avaimenperää).

26. Millainen sää oli lakkiaispäivänäsi?

Oli pouta ja tuuli kävi länsilounaasta kolme metriä sekunnissa, mikä on liian vähän, jotta se olisi jaksanut irrottaa lakkini päästäni. Lakki oli hieman liian kireä ja istui päässäni tiukasti. Otsaan jäi jäljet.

6 kommenttia:

SusKiss kirjoitti...

Mun aamun ensimmäiset hymynkareet suupieliin sai aikaan toi:
"On minulla toinenkin talvitakki, paljon parempi, mutta näytän siinä liian kiltiltä (siitäkin huolimatta, ettei minulla ole enää Nasu-avaimenperää)." Kiitos siis aamun ensimmäisestä!
"S"

sini kirjoitti...

kun ei ole tähdellisempää tekemistä vastasin osaltani minäkin.

Sonjuska kirjoitti...

Täällä mä nyt sitten oon. Planetaario korkattu, hipsulihei :)

Dyro kirjoitti...

Tervetuloa kaikille, täällä on näytäntöjä harva se päivä.

Dyro kirjoitti...

Nykyinen talvitakkini on niin katu-uskottava, että kun astun suojatielle, autot pysähtyvät. Eikä siinä vielä kaikki. Kun kuljen jalkakäytävällä, miehet väistävät, naiset katsovat, hevoset vauhkoontuvat.

Sonjuska kirjoitti...

Aikamoista kyllä.