5.12.06

Erinäisiä huomioita

Tänään joulukuun viidentenä päivänä vuonna 2006, näin bussin ikkunasta juoksijan, jolla oli päällään vain hihaton paita ja shortsit. Mies pysähtyi punaisiin valoihin, eikä edes näyttänyt olevan kylmissään. Panin tämänkin havainnon ilmaston lämpenemisen piikkiin.

Muuttaessa sängyn jalasta hukkui mutteri, eikä jalka pysy ilman sitä kunnolla paikallaan. Kun käännän kylkeä, jalka linksahtaa alta ja sängyn nurkka kolahtaa lattiaan. Irrotin sitten loputkin jalat. Tänään ostin kaupasta muttereita, niitä myydään kiloittain, eikä vaaka suostunut punnitsemaan yhtä kappaletta. Ostin sitten yhteensä kaksikymmentä, eri kokoja, jos vaikka muistaisin koon väärin. Osa muttereista on kuin onkin oikean kokoisia, mutta niiden kierteet eivät sovi sängynjalan kierteisiin. Sänkyni on edelleen jalaton. Saa ollakin, ostan uuden.

Sain töistä lahjaksi pullon punaviiniä. Minulla on nyt paistinlasta, muttei korkkiruuvia, ja kaupat ovat tähän kellonaikaan kiinni.

Harva asia on niin mukavaa kuin työkalujen osto. Vasara, saha, mittanauha, työntömitta, ruuvimeisseleitä, vatupassi, mattoveitsi, jakoavain, rautasaha, ja vieläkin lisää tarvitaan, mutta tarve selviää vasta kun näen jonkin työkalun jota en tiedä tarvitsevani. Korkkiruuvikin on itse asiassa työkalu. Akkuporakone! Se olisi hyödyllinen. Samoin koestuskynä sähköasennuksia varten. Sivuleikkurit, pihdit, putkitongit, näitähän riittää, mutta liiallisen innostuksen valtaan ei saa antautua, sillä muuten ostan tavaroita joita en aivan oikeasti tarvitse. Esimerkiksi jiirisaha tuskin on tarpeellinen omistaa.

Olen myös tietoinen siitä, että tässä asunnossa on tasan kaksi kynää, joista toinen on hukassa.

2 kommenttia:

Kriisi kirjoitti...

Sä kuulostat ihmiseltä, joka varmasti ymmärtää kun kerron himoinneeni jo muutaman viikon televisiossakin mainostettua laser-vatupassia.

Sen lisäksi, että se on jotenkin todella cool, sille olisi toki myös käyttöä.

Dyro kirjoitti...

Auh, mulla on vain tällainen analoginen vesikuplavatupassi, joka mainitsee erehtyvänsä korkeintaan millin per metri.

Vatupassin toinen nimitys on vesivaaka, mutta eihän sitä voi laservatupassista käyttää. Valovaaka? Joka tapauksessa sille olisi käyttöä, ja jos ei olisi, niin sittten keksittäisiin.