11.11.06

Nanoteknologian maailma koeajaa

Nanoteknologia ehkä mullistaa elämää radikaalisti tulevaisuudessa, mutta luulen, että kaikkein eniten jokapäiväiseen elämään vaikuttavat nanosovellukset ovat jotain täysin arkipäiväistä. Esimerkiksi itsestään solmiutuvat ja avautuvat kengännauhat olisivat kätevät.

Tulevaisuudessa näemme myös uusia ekokeksintöjä. Liivatteesta tehty suihkuverho voisi olla toimiva ratkaisu. Verhon voisi hävittää ympäristöä rasittamatta liuottamalla sen viemäriin. Jos verhoon ympättäisiin jokin puheentunnistustoiminto, hävitysmekanismin voisi käynnistää koodisanoilla "Sesam, liukene".

4 kommenttia:

Kriisi kirjoitti...

Itse asiassa juuri pienet asiat kuten nuo itsesolmiutuvat kengännauhat olisi hienoja asioita.

Varsinkin jos ihmisten keskimääräinen paino kasvaa kasvamistaan ja näköyhteys varpaisiin menetetään yhä nuorempana. :-)

Dyro kirjoitti...

Joo, mikä tahansa mullistavaksi mainostettu teknologia yleensä mullistaa elämää täysin korkealentoisista ennustuksista poikkeavalla tavalla.

Ehkä nanoteknologialla ja kuituoptiikalla voidaan rakentaa vatsakummun kiertävä optinen järjestelmä, jotta varpaat näkyisivät. Osta ToeVision 1200 S, ja näe itsestäsi uusia puolia!

Anonyymi kirjoitti...

Itsesolmiutuvat kengännauhat on jo keksitty. Eli siis tarralenkkarit!

Dyro kirjoitti...

Niin mutta tarrojen tarttumisessa toisiinsa ei ole samaa itseorganisoitumisen taikaa kuin toistensa lomaan pujottautuvissa nauhoissa.