22.10.06

Peyote kukkii

Toissapäivänä Lophophora williamsii -kaktukseni avasi ensimmäisen kukkansa. Tämä kuva on otettu tänään. Kuvan ottamisen jälkeen huomasin että avautuneen kukan takana on toinen pienempi kukka. Otin vesivärisiveltimen ja pölytin tuon suuremman kukan itsellään. Siirsin siitepölyä vielä siihen toiseenkin kukkaan siltä varalta että kukan pölytys itsellään tuottaa steriilejä siemeniä. Onnistuneen pölytyksen tuloksena tulee olemaan punaisia marjoja, joiden sisällä on hiekanjyvän kokoisia pieniä mustia siemeniä. Niitä voisi vaikka myydä netissä hyvään hintaan.

8 kommenttia:

LL kirjoitti...

Oi kuinka kaunis. Onneksi olkoon iloisesta perhetapahtumasta!

Dyro kirjoitti...

Kasvatin tuon kasvin siemenestä lähtien ja odotin kukkimista oliko se nyt 11 vai 13 vuotta. Nyt kun se tapahtui niin pari päivää jaksoin olla iloinen, mutta se ei tunnu enää miltään. Tällaisesta voisi soimata itseään.

Jos uusi huumausainelaki astuu voimaan, on peyoten kukkien ihailukin sitten kiellettyä.

Pitkäaikaiset projektit ovat kiinnostavia. Seuraavaksi istutan tammenterhon. Kun olen 200-vuotias, voin polttaa tammeni juurella piippua.
Jaa, mutta silloin on varmaan tupakkakin kielletty.

Zepa kirjoitti...

Kukka on ihana, ja koko kasvi! Onnittelut! Säkin kasvattelet hassuja siemenistä - mäkin. Mutta nyt olen luopunut nyt kaikista muista kasveista paitsi vanhimmasta eli ekasta kasvatuksestani. Juuri tänään lähti viimeinen iso rehu kavereille. Aika paljon avarampaa täällä kartanon eteläsiivessä, täytyy myöntää :-)

En ikinä oikein ole päässyt pölyttelemäänkään. Guava kukki aikanaan, mutta se oli muuten niin surkea että annoin kuolla poies.

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis on, ilman kukkaansakin. Kasvin kivimäisyys viehättää, onkohan se suojautumiskeino alunperin, piikittömällä?

Niin, minulle voit myydä siemenen.

Vii
(joka ei betabloggerina enää (tai vielä, lupaavat) pysty kommentoimaan muuta kuin anonyymisti ei-betoja)

Dyro kirjoitti...

Zepa: mitäs sinun blogillesi on tapahtunut? Onko se asettunut talviunille? Nukkuvatko pandat talviunta ollenkaan?

Vii: varmaankin kasvi suojautuu noin, kun ei sillä piikkejä ole.. Luin myös netistä että tämä kaktus myös maistuu karmean pahalle, jolloin sitä järsivät eläimet oppivat kerrasta, että tätä ei kannata syödä.

Jos tästä siemeniä sukeutuu, voisin vaihtaa sellaisen vaikka runoon.

Zepa kirjoitti...

Oli pakko taas muuttaa tonttia, koska jne. Kokeiles mennä kattoo josko Pirunviulu-niminen blogi mitenkään korvais.

Anonyymi kirjoitti...

Voi jee! Vanha 'ihailijasi' täältä ihan uusista puitteista ;-)
Mutta asiaan; kiinnostava kukka ja ilmoittaudun tilaamaan moisen siemenen, jos/kun alat myymään niitä! -Jaksankohan minä tosiaan odottaa kukkimista noin kauan...
mg

Dyro kirjoitti...

Hoo, tänkjuu Zepa.

Tuolla nuo sikiäimet paisuvat, ainakin toinen kukka taisi pölyttyä. Itävyydestä ei kyllä ole takeita sitten, mutta katsotaan.