21.9.06

Navigointihetkiä

Kun olin vastikään muuttanut Helsinkiin, päätin mennä kokeilemaan jousiammuntaa Keskuspuiston jousiammuntaradalle, joka on Ruskeasuolla. Lähdin Pasilasta, ja katsoin bussipysäkin kartasta, että jos kuljen suunnilleen länteen, päädyn suoraan radan kupeeseen.

Eksyin sinne Keskuspuistoon. Siellä on nimittäin polkuja, ja niitä oli aina helpompi seurata kuin kulkea jääräpäisesti suoraan länttä kohti kasvillisuuden läpi. Polut ovat leveitä ja helppokulkuisia, ja valitsin aina jonkin sellaisen, joka vei suunnilleen kohti länttä, mutta ei aivan. Siksi aina sopivan risteyksen tullen oli tehtävä suuntakorjaus ja valittava toinen polku joka menee suunnilleen sinne minne pitääkin. En nähnyt koko jousiampumaradasta vilaustakaan. Lopulta tulin ulos jossakin Ruskeasuon ja Laakson välissä ja päädyin Mannerheimintielle.

Toisen kerran eksyin syyspimeässä Edinburghissa. Tiesin, että opiskelija-asuntolani sijaitsi pohjoiseen sijainnistani, mutta en yhtään tiennyt missä suunnassa pohjoinen on. Niinpä menin läheisen puiston pimeimpään nurkkaan, etsin tähtikirkkaalta taivaalta Otavan ja sen avulla Pohjantähden, ja siitä tiesinkin mihin suuntaan oli mentävä. Pääsin perille hyvin. (Ei, minulla ei ollut mukanani karttaa, koska se olisi ollut niin epäkuulia ja turistimaista, hoh hoo.)

Ei kommentteja: