11.9.06

Kiertotie vie perille yhtä lailla, ja maisemat sen varrella voivat olla mielenkiintoisia

Töissä bloggaaminen on kielletty. Niinpä lähetän merkinnän webmaililla sähköpostitse ja jos merkistö kestää matkan, julkaisen tämän illalla ja samalla asetan kaikki s'postitse lähetetyt merkinnät heti julkaistaviksi.

Luulen kyllä ettei webmailejakaan saa käyttää, mutta siitä en välitä.

Töissä ei saa kuunnella mp3:sia, koska niiden tekijänoikeuskysymyksiä ei voi valvoa. Niinpä koodaajamme väkersivät muutaman kymmenen kilotavun kokoisen mp3-soittimen, joka soittaa .3pm-tiedostoja, eikä jää kiinni mihinkään haaviin. Toimintoina on Play ja Stop, eikä kuvaruudulla näy mitään. Lällällää.

Rajoitukset ovat siitä mukavia, että niiden kiertämisessä joutuu vaivaamaan päätään. Noin yleensä siis, ei tällainen sähköpostimerkintä ole mitään muuta kuin jo olemassa olevan toiminnon käyttöön ottamista.

Töissä jaettu käyttäytymissääntö käskee työntekijöitä ilmoittamaan keskinäisistä seurustelusuhteistaan esimiehelle. Kukaan mitään ilmoita, eivätkä esimiehet halua varmaan edes tietää. Kaikkia huvittaa, ja luottamusvaltuutettu pyysi ohittamaan koko pykälän. Joku säännön on kuitenkin kirjoittanut, ja hänen mielestään moisen säännön laatimisen täytyy olla aivan asiallista. Olisi jännää nähdä mitä tapahtuisi, jos työntekijöiden keskinäiset suhteet kerta kaikkiaan kiellettäisiin.

4 kommenttia:

Kriisi kirjoitti...

Kyllä mä tiedän että elämä on helvettiä, mutta missä ihmeen infernon super hotspotissa sä oikein olet töissä?

Monikansallinen korporaatio, jonka järjestyssäännöt on laatinut natsi-amerikkalainen pääkonttori?

Hani kirjoitti...

Hmm.. kuullostaa samalta duunipaikalta kun itelläni, mun koodaajat vain on keksineet paljon muita keinoja.. ;o)

Hassua, et joku muukin elää "keskiajalla" keskellä fiilistä "koodaus on kivaa" duunissa..

/mek kirjoitti...

Ainoa oikea tapa reagoida on tietenkin kaikkien ilmoittaa vähintään kerran päivässä pomoilleen uudesta seurustelusuhteesta.

Dyro kirjoitti...

Mä oon duunis hommis, mutta enempää en voi sanoa, koska se on kuitenkin kielletty jossakin. Natsi-amerikkalainen on kyllä mainio adjektiivi. Panen sen korvan taakse.