7.8.06

Tikapuiden himmeä loiste

Voisin opetella tarttumaan kiinni ympärilläni pyöriviin lauseisiin sen sijaan että nielaisen ne sellaisenaan kuin osterin.

Tänään luin lauseen Ullevin kello lienee korkealaatuisinta nigerialaista tinaa. Se oli irroitettu kokonaan asiayhteydestään, jos sellaista oli koskaan ollutkaan, ja postitettu erääseen keskusteluryhmään , jonka sisältö koostuu irtosanoista tai -lauseista ja joskus huonosta runoudesta. Sivuutin lauseen lyhen assosiaatiovyöryn jälkeen - jaa, Ullevi on Tukholmassa Göteborgissa ja siellä on varmaan jokin kello joka on tehty tinasta ja soi hyvin, mutta miten tina voi olla korkealaatuista, sehän on alkuaine, ja kaikki riittävän pitkälle jalostettu tina on puhdasta alkuperästä riippumatta, tai ehkä tinassa on aina mukana jotain muuta jota ei saada hevillä erotettua ja Ullevilla on stadion ja jokohan tuon uuden kahvinkeittimen töpselin uskaltaisi panna seinään, se on ollut kuivumassa, koska en huomannut johdon olleen varastoituna nättinä kieppinä vesisäiliössä ja niin kaadoin säiliön ensin täyteen vettä ja jouduin onkimaan johdon sitten sieltä pois ja niin edelleen.

Joku oli vastannut lauseeseen toteamalla ykskantaan Kerrankin joku on hullumpi kuin minä. Vasta se herätti minut havaitsemaan, että Ullevin kello lienee korkealaatuisinta nigerialaista tinaa on puhtaana lauseena kaunis ja kiehtova. Se jäi päähäni instant-hokemana soimaan kuin puhtaasta tinasta valettu kirkonkello.

Ullevin kello lienee korkealaatuisinta nigerialaista tinaa.
Ullevin kello lienee korkealaatuisinta nigerialaista tinaa.
Ullevin kello lienee korkealaatuisinta nigerialaista tinaa.

8 kommenttia:

KK kirjoitti...

Hieno lause tosiaan, enkä haluaisi pilata sitä. Mutta Ullevi on kyllä Göteborgissa. Mikä tehköön sen tinakellosta sitäkin korkealaatuisempaa!

KK kirjoitti...

Siis semman. Sen siitä saa kun rupeaa viisastelemaan. Sori.

Anna-Jo kirjoitti...

Onkin ollut jo ikävä.

Dyro kirjoitti...

Näinä Googlen aikoina, kun kaikki tieto on muutaman näppäilyn päässä, sitä ei vaan jaksa tarkistaa että missä mikäkin sijaitsee. Kummallista. Mie tiesin että joku faktapalanen menee vikaan, mutta en vain jaksanut tarkistaa. Hyvä että korjasit, koska jos Ullevin stadionilla on joskus jonkin kiinnostavan bändin keikka (Laura Sippola &Tuki- ja liikuntaelimistö?), niin olisihan se noloa ostaa matka Tukholmaan ja kysyä sitten vastaantulijoilta missä on Ullevi, ja saada vastaukseksi että tuolla se on 800 kilometrin päässä lounaassa.

Dyro kirjoitti...

Anna-jo: ahaa, pitää alkaa päivittää useammin nyt kun yöt ovat taas pimenemään päin ja kirjoittaminen luonnistuu paremmin. En tiedä miksi valon määrän vaihtelu vaikuttaa sillä tavalla, mutta niin se vain on.

Helsingissä haisee Venäjän metsäpalojen savu, miltä Pariisissa haisee (tuoksuu)?

LL kirjoitti...

ha ha ha :-).
Anteeksi nyt, mutta minusta KK:n ehdotus LS & Poikabändi olisi ollut paljon kivempi.

LL kirjoitti...

taannoin.

Dyro kirjoitti...

Miten olisi "Sippolan linkkitorni"?

Tämä on niin sisäpiirin vitsi, että piiriläisiä on vain yksi henkilö, minä. Sippolan linkkitorni on Sippolassa, Kaakkois-Suomessa sijaitseva korkea televisiomasto, jonka vilkkuva valo näkyi kauas, ja jota aina lapsena bongailin mummolaan mennessä, kun se välkkyi puiden välistä.

Kerran ajoimme linkkitornin ohi pimeänä, hiukan sumuisena syysyönä. Tornin huipulla olevan valon säteet olivat valtavia valokiiloja, jotka lakaisivat maisemaa kun valo pyöri hitaasti kuin majakka.