24.8.06

Ostetaan: Itkosen kieli opas

Eieieiei, nyt minulla tulee kyllä pää todella kipeäksi:


Eikä tässä läheskään kaikki. Joku on ostanut Bauhausista kattolampun, jonka asennusohjeen otsikkona on ilahduttava Asennus Johdattaa ja Turva Ehkäisytoiminta Katto Jäähdytin Hipp-Hopp-Hopp.

Vaan hei, eivätpä ole nuo käännökset maksaneet paljon. Ehkä eivät yhtään mitään, ja vain hullu maksaa kun voi saada ilmaiseksi. Voi myös olla, että jollakin konekäännösfirmalla on todella taitava myyntihenkilöstö.

Plutoakaan ei enää lueta planeetaksi, kertoi Spaceweather.com. Tyttäreni tuli tästä kovin surulliseksi, koska on ollut aurinkokunnan fani jo muutaman kuukauden ja maalaillut paperimassaplaneettoja. Pluton planeetta-aikaa kesti 76 vuotta, eli noin kolmannes Pluton kiertoajasta Auringon ympäri. Ajatelkaa niiden oppikirjojen määrää jotka on päivitettävä! Moni tietokilpailukysymyskin vanheni kertaheitolla. Pluto parka, minkä arvonalennuksen joutui kokemaan. Ensin tuli sattumalta löydetyksi ja sen myötä korotetuksi planeetaksi, ja nyt saakin kuulla että on vain yksi monista vähäisistä jäämaailmoista.

3 kommenttia:

LL kirjoitti...

Juu, tuo oli kieltämättä aika kohahduttava uutinen, kun se silmiini osui. Mutta pitkään Pluto varmasti muistetaan "sinä planeettana, jota ei enää ole".

tommi kirjoitti...

Pluton planeettastatuksen pelastamiseksi voisi panna pystyyn kampanjan. Nimilistoja ja sellaisia. Vähän kuin Kemijärven yöjunan kanssa.

Dyro kirjoitti...

Niin, asia on vakava, joten nimilista pystyyn vaikka adressit.comiin. Kyllä se IAU:n pään kääntää. Me olemme joukko, meillä on valtaa, meillä on voimaa!