18.6.06

Verenpuhdistamo

Roolivapaata. Sellaista on ihmisten suhtautuminen toisiinsa Tampereella, määritteli tamperelaistunut ystäväni eilen, kun vietimme hänen polttareitaan. Mukavat polttarit, ei mitään tekohauskaa temppuilua, vaan rauhallista yhdessäoloa ja jutustelua tuttujen ja tuntemattomien kesken. Joimme kuohuviiniä ja söimme mansikoita. Tien toiselta puolelta pulautteli Viinikan vedenpuhdistamo omat miedot arominsa neniimme, mutta ne eivät yleistä hilpeyttä haitanneet.

Asemalaiturilla Helsingin junaa odottaessani poliisi tuli kysymään minulta minne olen menossa, ja mikä minun nimeni on. Ilmoitin määränpääni totuudenmukaisesti, mutta ennen nimeni kertomista kysyin mihin tämä tenttaaminen liittyy. Virkatehtävään, murahti poliisi. Selvähän se, joo.

Sattuu ja tapahtuu. Menomatkalla joku saattaja oli jäänyt vahingossa junaan tietysti ilman lippua ja rahaa.

Pari viime kuukautta on ollut melkoista pyöritystä, olen töissä saanut kaiken mitä olen halunnut, ja se ei olekaan ollut pelkästään hyvä asia. Päin vastoin, kieltäytyin myyntihommista ihan loppumetreillä kun olin ensin päihittänyt joukon kovatasoisia hakijoita. Omaa vapaa-aikaansa ja vapauttaan ei pidä myydä liian halvalla. Sitten hain paria muuta työpaikkaa, ja pääsin kumpaankin, mutta kumpikaan ei ole välttämättä oikea valinta. Kohta pitäisi päättää. Paineita, paineita. Pitäisi varmaan hakea vielä muualle. Tämän kieputuksen keskellä venäytin selkäni todella pahasti ja nilkutin viikon verran ennen kuin hain apua perhetuttavalta, joka osaa niksautella nikamat kohdalleen. Se onneksi auttoi.

Kesät eivät ole veljeksiä. Viime kesä oli iloinen ja rentouttava, tämä kesä tuntuu heti paljon rankemmalta. Auringonpaistekin on aggressiivisen tuntuista, onkohan siinä ylen määrin UV-säteilyä?

5 kommenttia:

Anna-Jo kirjoitti...

Ooh! Elämme jännittäviä aikoja, ystävä hyvä. Sielläkin päin näköjään.

Mitään en inhoa niin paljon kuin valintoja. Ja saa vapaasti päättää, niin sitten jälkeenpäin saa syyttää vain itseään.

Dyro kirjoitti...

Ninpä niin. On rasittavaa joutua valitsemaan sellaisista vaihtoehdoista, joissa kaikissa on hyvät ja niiden vastapainoksi selkeästi huonotkin puolensa, eikä valitsematta jättäminenkään ole vailla haittoja.

LL kirjoitti...

Jospa tämä pieni haaste toisi muuta ajateltavaa...

Dyro kirjoitti...

Jahka keritään, jahka keritään...

Markku kirjoitti...

Se auringon aggressiivisuus eli häiritseväksi koettu UV-säteilyn voimakkuus johtuu varmaan siitä, että helteitä on sattunut lähelle vuoden säteilymaksimia. Helteet kannustavat ihon altistamiseen auringolle.