26.6.06

Sarana narahtaa

Kirjoitusvire on mennyt. Suunnittelen nimittäin muuttoa pois pääkaupunkiseudulta, ja olen huono bloggaamaan mistään merkittävistä elämänmuutoksista tai tapahtumista. Kirjoittaminen edellyttää rauhallista, hiukan ikävystynyttä mielentilaa, jotta siinä olisi mieltä. Puran juttuja mielummin puhumalla, terapiakirjoittaminen (urgh) on tyhmää, tai jos ei tyhmää, niin ainakin hidasta. Puhumalla saa tuotettua enemmän sanoja per minuutti.

Vietän kesälomaa kaupungissa, ajelen hirmuisen pitkiä pyörälenkkejä ja jätän jäähyväisiä tutuille paikoille. Tänään kuvasin Espoota, muun muassa tuon maata pitkin kasvavan männyn Karhusaaren rannassa. Kuvasin myös Bulgarian suurlähetystön katolla olevan, valtavaa ankeriaskatiskaa muistuttavan antennin. Mitä ne silläkin tekevät? Kuuntelevat numeroasemia, jotka lähettävät koodattuja viestejä vakoilijoille?

Last.fm:ään olen kirjoitellut vähän enemmän, mutta sinnekin huonosti. Panin sivupalkkiin kuuntelulistan, mutta sekin kaduttaa. Onko järkeä kertoa mitä musiikkia kuuntelee, jos lukivat eivät pääse biisien nimeä napsauttamalla kuulemaan, miltä biisi kuulostaa? Minua ainakin häiritsee se, jos näen jonkun biisilistassa kappaleen, jonka esittäjää en tunne, enkä pääse vaivatta kuuntelemaan. Sellaisessa luettelossa voisi yhtä hyvin lukea autojen rekisterinumeroita.

Lounaan alkupalaksi tein misokeittoa valmisuutteesta. Yhteen uutepussiin piti lisätä 160 millilitraa kiehuvaa vettä. Tarkka siis pitää olla, että kaikki menee ohjeiden mukaan. Pakkauksen kyljestä luin, että koska misokeiton ainekset on valmistettu käymisteitse, valmis keitto sisältää alkoholia 1,6 %. Ei tuntunut missään. Olen niin kova jätkä, ilmeisesti.

4 kommenttia:

Anna-Jo kirjoitti...

last.fm:ssä on se radio. Tosin toimii paremmin tilaajille. Sain subscriber-statusta kun olin hitaalla serverillä eikä listat päivittyneet kolmeen kuukauteen. On sitä radiota kyllä ikävä, ehkä pitää se euro-kaksi kuukadessa uhrata syssymmällä kun pääsee taas oikean laajakaistan ääreen.

Niillä on vissiin jäsenmäärä kasvanut räjähdysmäisesti viimesen puolen vuoden aikana. Pykii.

Kriisi kirjoitti...

Eiks Veijo Blogspot tue sitä javascript-pätkää, jonka voi tunkea sivulle (mutta jonka saa esiin vain, jos ilmoittaa generoidessa kohteeksi "other")? Sillä tulee pikku makupalakilkkeet nimien viereen - niin siis silloin kun niitä on tarjolla.

Hurina kirjoitti...

Tuo Last.fm on tullut nyt niin monessa kohtaa vastaan, että pitäisi varmaan tsekata, että mistä siinäkin palvelussa oikeastaan on kyse. Olen kuullut lukuisia, lukuisia kehuja...

Dyro kirjoitti...

Nyt kun olen last.fm:illyt laiskahkosti jonkin aikaa, niin voin sanoa, että palvelun avulla pääsee mainostamaan musiikkimakuaan, mistä tulee höntti olo, mutta toisaalta taas löytää paljon uutta hyvää musiikkia, mikä taas on hyvä asia.