15.5.06

Sataa ylijäähtynyttä vettä

Matkaaja vieraassa kaupungissa joutuu raekuuron yllättämäksi. Kuuro on niin ankara, että hän hakeutuu suojaan lähimpään liikkeeseen, joka osoittautuu hautaustoimistoksi. Odottaa siinä hautaustoimiston omistajan kanssa raekuuron päättymistä, sanailevat niitä näitä. Matkaaja miettii, eikö häen nyt pitäisi ajatella, kuinka absurdia onkaan että hän tuli suojaan juuri hautaustoimistoon. Mutta hautausurakoitsija on vain ammatti, ja hautaustoimisto on pelkkä kioskiin verrattava palvelualan yritys. Ei sellainen ole yhtään absurdia tai mieletöntä, hän tuumii.

2 kommenttia:

tommi kirjoitti...

Visualisoin tämän jostain syystä heti Viitasen hautaustoimistoon Rongankadun ja Tuomiokirkonkadun risteykseen. Sinne valkoisen tornitalon katutasoon.

Molemmat katsovat Rongankadun yli. Matkaaja seisoo vain reilun metrin päässä ovesta. Hautaustoimiston omistaja on lyhyehkö ja laiha kuusikymppinen mies, jolla on päällä hyvin istuva tummanharmaa puku, sen alla musta paita ja samanvärinen kravatti. Belmondo-malliset silmälasit heijastavat ulkoa tulevaa valoa. Hän pitää käsiä selkänsä takana.

Luultavasti tässä on mennyt jo monta faktaa väärin, mikä todistaa ettei selvänäköisyyttä ole. Sitäpaitsi kuva on mustavalkoinen ja kamera syvällä seinän sisässä.

Dyro kirjoitti...

Suomessa tämä tapahtuu ja toden totta, matkaaja seisoo hyvin lähellä ovea, koska pidemmälle liikkeeseen asettuminen tuntuisi omistajan hyväntahtoisuuden väärinkäytöltä.