20.5.06

Museoidea

Sadevesikaivojen kansien variaatio on melkoinen. Perusrakenne on aina sama, mutta pienet yksityiskohdat ja valimon nimi vaihtelevat. On Helsingin valimoa, Suomivalimoa ja Niemisen valimoa ja niin edelleen.

Mitenköhän kannet varastoidaan valimoilla? Vaakatasoon kuin lautaset, vai pystytasoon kuin LP-levyt? Niin tai näin, veikkaan että ne ovat joka tapauksessa lähellä maanpintaa, jotta ne olisi helppo siirtää kuorma-auton lavalle. Pystyasento tuntuisi luontevammalta tavalta, sillä tavalla kansia voisi kuljettaa vierittämällä.

Kaivonkansien design kertoo kaupungin rakennustoiminnan historiasta, ja siksi ne pitäisi tallentaa jonnekin. Voitaisiin vaikka lanata joku sopiva maa-alue tasaiseksi, päällystää se asfaltilla ja upottaa kannet siihen jonoon. Aluetta voitaisiin kutsua kaivonkansimuseoksi. Se olisi museo, jossa vierailijat kulkisivat katse maahan luotuna.

3 kommenttia:

Hallatar kirjoitti...

Hauska idea! =)

Kuraattori kirjoitti...

Eikä pelkästään hauska, vaan hieno idea!

Mette kirjoitti...

Ystäväni ötmäsi joskus vuonna nolla miinus kolme Pariisissa "Yleisten töiden museoon", jossa oli kuin olikin näytteillä kaikki Pariisissa käytetyt viemärinkannet.