19.5.06

Laardi!

Örkit mänkivät Suomen finaaliin! Kivikova halleluja! Lordin esiintyessä nauroin kyljet kipeinä ja vedet silmissä, niin hulvatonta rock-sirkusta esiintyminen oli, ja niin hillitön oli kontrasti minihameisiin tyttösiin ja södeihin euromuovipoikiin. Käsittämättömän upeaa ja hienoa.

En ole seurannut Euroviisuja vuosikausiin, koska en ole kestänyt sitä myötähäpeän tunnetta, joka syntyy kun jokin mitätön laulaja edustaa mitättömällä biisillä Suomea ja karsiutuu heti. En tiedä miksi juuri Euroviisuissa Suomen musiikkielämän taiteelliset impotentit ovat saaneet vapaasti huseerata nollaluokan biiseillään. Hävettää! Menisivät pois! Luulisi että Suomessa on oikeastikin hyviä biisintekijöitä, jotka saisivat aikaan edes jotenkin sijoittuvan kappaleen, mutta kun ei. Ja vaikka olisikin, niin "kansa" äänestää kuitenkin väärin, paitsi ei tällä kertaa.

No, ei Lordin biisikään kaksinen ole, siitä puuttuu kokonaan Kiss-W.a.s.p.-Twisted Sister -luokan iskevyys, joka olisi pakko olla, jos haluaisi viisut hevimetallilla voittaa. Putaansuu ei ole kaksinen laulaja ja biisin kertosäkeen sävelkulut ovat silkkaa Suomi-iskelmää. Kuvitelkaa taustalle syntsamatto ja suomenkieliset sanat, niin ymmärrätte hyvin. Silti, entisenä 80-luvun teinihevarina, joka tapetoi huoneensa seinät ja katonkin viistot osuudet Suosikista, OKEJ:sta ja Bravosta saaduilla heviosaston julisteilla, täytyy vain riemuita siitä että Lordi panee pystyyn kunnon shown. Hitto, muistan vieläkin kuinka Genulilla oli joulujulisteessa tonttulakki päässä ja joulupallo roikkui kielestä, ja kuinka naamio-Kissin julisteet olivat niitä parhaita. Fanitimme veljen kanssa heviä niin antaumuksella, että se alkoi melkein mennä yli. Kitaramme möyrysivät vanhasta putkivahvistimesta säröpedaalin läpi niin että melusaaste levisi monen talon päähän. Hyviä aikoja olivat ne, vaikkeivät ollenkaan helppoja monestakaan syystä.

Ollilan Jorma kaipailee suomalaisilta riskinottoa. Tässä sitä riskinottoa nyt on, Jorma-setä! Lahkeet lepattavat kuin sukuelin tuulessa, lällälää!

5 kommenttia:

-t kirjoitti...

Täytyy ensinnä tunnustaa, että ensimmäistä kertaa ever äänestin missään tösön kännykkäjudeemissa Lordia. Muutaman kerran. Hällelyyjäärrh.

Toiseksi, pokka repsahti jo pelkästä sukuelinlinkistä, eikä sisältökään pettänyt. Haa! Kaiken kruunasi hilpeästi saksaksi heiluteltu pehmonorsu. Äpriisieissön.

Hani kirjoitti...

Eihän sua enää uskalla edes lukea.. kun tollaisia kuvia ponnahtaa esiin. Hui!

Minä, enkelinä voin vaikka järkyttyä, mitäs sitten teet..? :o)

Tunnin päästä nähdään riittääkö sun positiivisuus! Odotan ;o)

Hani kirjoitti...

Se riitti! Jei! Hyvä me ;o)

Uskomatonta.. Oikeasti!

*tuhinaa*

LL kirjoitti...

Onkohan tämä linkki jo armottoman vanhentunut...

http://www.youtube.com/watch?v=M2roPaSJdk0

..silläkin uhalla.

Dyro kirjoitti...

Kommentti Beninistä saakka! Oommie tuon videon nähny, mutta eipä mit'n haittaa vaikka sen katsoisi uudestaankin.