20.4.06

Ilmailu - petomaanien erikoislehti

Verotoimisto ilmoitti, että sain 40 euroa mätkyjä. Ottaa päähän. Kiusa se on pienkin kiusa, kun en tiedä missä kohtaa etukäteislaskelmissani olen mokannut. Verotukseni on yksinkertainen ja ennakoitavissa oleva juttu, joten luulin, että tulos olisi aika tarkasti plus miinus nolla. No, kyllähän mätkyt eurolla tai parilla pienenevät, kun korjaan veroilmoitusta työmatkakuluilla.

Lievän ärsyyntymisen kunniaksi kerron elämäni parhaasta pierusta. Se tapahtui Atlantin yllä matkalla Kanadaan. Lentokoneiden matkustamon ilmanpaine on alhaisempi kuin meren pinnalla, ja vastaa noin 1 500 - 2 400 metrin korkeutta. Minun koneessani paine oli varmaan sallitun alarajalla, koska tunsin kuinka suolistossani alkoi kuplia. Alhaisessa paineessa suolistokaasukin laajenee voimakkaasti, samalla tavalla kuin mikä tahansa muukin kaasu. Kuulemma erityisen kipeää tekee se, jos paikatun hampaan paikkamateriaalin alle on jäänyt pieni ilmakupla, joka lentäessä alkaa laajeta. Voin kuvitella, vaikkei hampaissani paikkoja olekaan.

Oloni alkoi tuntua zeppeliiniltä, johon ahdetaan enemmän ja enemmän kaasua, ja lopulta tunsin halkeavani kuin nakki ellen päästäisi painetta ulos. Lähdin vessaan, istuin pöntölle ja päästin valtaisan pitkän, jyrisevän soinnukkaan pierun (sonorous fart), joka resonoi kaikukoppana toimivassa pöntössä niin että pelkäsin sen aiheuttavan tinnitusta. Ääni kuului vessan ulkopuolelle saakka, koska vessan lähellä istunut teinilauma alkoi saman tien nauraa, ja kuulin huudettavan sanat "Oh my God, did you hear that? Someone's passing gas!" Ei edes hävettänyt, kaasuttoman suoliston aiheuttama helpotuksen tunne oli suunnaton.

Loppumatkassa oli ilmakuoppia. Matkan sisältö oli siis turbulenssia ja flatulenssia.

8 kommenttia:

-t kirjoitti...

Ha. I'm a sucker for pierujutut! Kiitos, avasit päiväni mainiosti.

Dyro kirjoitti...

Hauskaa jos näin on.

Dyro kirjoitti...

Veljeni on erikoistunut kuvailemaan ruuansulatusprosessejaan erittän yksityiskohtaisesti. Harmi ettei hän bloggaa.

-t kirjoitti...

No niin. Arvasinhan mä, ettei olisi kannattanut avautua. Ha!

Dyro kirjoitti...

Niin, se on vähän sama juttu kuin raapisi tulitikkuja vuotavan kaasuhanan vieressä.

-t kirjoitti...

Nonii. Ja nyt mä oon viä otettukin. Höh.

ankara hanuristi kirjoitti...

Haistakaa paska!

Dyro kirjoitti...

Tervetuloa haisemaan!