16.3.06

Ratkiriemukkaita sisäänkirjautumishetkiä

Harmi ettei minulla ole paineilmaspraytä.

Kaikki alkoi siitä kun sain pienen kuumeen iltapäivällä. Kuumeessa hienomotoriikka katoaa, eivätkä tavarat pysy näpeissä. Otin uunista päivällispizzan, ja parin askeleen jälkeen möhlin sen lattialle. Pelteineen. Matto lämpeni, pizza kyllä pelastui, mutta en ymmärtänyt että se oli vasta ennakkovaroitus. Myöhemmin avasin kannettavan ja aloin lukea finet.binaries.keskustelua. Muuan helge_huuskonen oli postittanut sinne kuvan hervantalaisesta lumiaurasta, ja Matti Nykäsen vankilasta vapautumista ansiokkaasti valokuvannut Pasi Viheraho tiedusteli vankijunien aikatauluja, jotta pääsisi portille kuvaamaan kun Mattia viedään vankilaan. Alkoi tehdä mieli teetä, joten valmistin kupillisen ja istuin takaisin koneen ääreen. Vähän liian loivin liikkein ilmeisesti, sillä teekuppi kolahti pöydän reunaan, kirposi otteestani ja tyhjensi sisältönsä yltympäri läppärin näppäimistöä ja ruutua.

Virrat poikki, kone vessapaperilla kuivaksi ja sitten taas virrat päälle. Ajatuksenani oli pitää kone päällä, ja käynnistää Flight Simulator, jolloin kiivaana käyvän prosessorin lämpö kuivattaisi näppäimistön sisään jääneet teet nopeammin. Ajatus ei ehkä ansaitse vuoden sähköturvallisuuspalkintoa, mutta en jaksanut odottaakaan, eikä minulla ole sitä paineilmaspraytä, jolla näppiksen voisi puhallella kuivaksi. Valitettavasti näppis kiukutteli niin, etten voinut kirjoittaa salasanaani, se joko työnsi kirjainjonoja tai sitten ei mitään. Windowsiin sisäänrakennettu hiirellä kliksuteltava On-screen näppis oli yhtä oikutteleva, mikä on vähintäänkin outoa. Lopulta onnistuin kirjautumana koneeseen, kun aikani tahkosin. Seuraavaksi huomasin, että Windows-näppäin oli jäänyt jumiin ja aiheutti aina l-kirjainta painettaessa salamannopean uloskirjautumisen. Sitten oli taas taisteltava tie takaisin sisään.

Flight Simulatorin kuumentaessa prosessoria alkoivat teejäämät (Rooibos, mautonta, tavallinen tee on parempaa) vähitellen haihtua, mutta edelleen s-kirjain jumittelee. Voisikohan kannettavia vesitiivistää?

Edit 17.3. kello 9:29: Nyt lipsahti pöytäpuhelimen luuri näpeistä kahvikuppiin. Eikö tämä koskaan lopu?

1 kommentti:

pagisija kirjoitti...

Teehän on kuitenkin vaihtoehdoista harmittomimmasta päästä. Ajattele, jos kädessäsi olisikin ollut lasillinen kirnupiimää.