26.3.06

Painovoimaharjoittelu

Blogosfääriin on ilmestynyt vahnaa kotikaupunkiani Kotkaa esittelevä valokuvablogi, jossa saa esittää toiveita kuvauskohteista. Kotkassa on kyllä tiettyä karaktääriä. Se ei ole mikä tahansa radanvarteen paisunut asutustaajama, ei anonyymiksi laatikkorakennettu perustaajama eikä ylisiistiksi puunattu business city. Harmi vain, että kaupunki on liian riippuvainen paperiteollisuudesta ja satamasta, eikä muita elinkeinoja kuten IT-alaa oikein riittävästi ole. No, on siellä yksi pikkuruinen lasikuutiorakennus, mutta senkin katolle ilmestyi vaalea hirsisauna. Se oli varsinainen kulttuurit kohtaavat -näky, mutta julkisivulautakunta ei siitä oikein pitänyt ja sauna oli pakko purkaa.

Usein unissani oleilen lapsuuteni maisemissa, mutta vuosien vieriessä olen alkanut nähdä unia eri maisemista kuin ennen. Koulun pihasta tai muista merkityksellisistä paikoista en näe enää unia, sen sijaan usein yhdestä tienpätkästä koulun lähistöllä tai vanhasta aukiosta jossa ennen oli kioski, mutta nyt siinä kasvaa piharatamoa.

Jokaisella maisemalla, jokaisella kadunpätkällä on oma vuosien muistokerrostumien muotoilema tunnelmansa, kuin sointu tai äänimatto, joka sulavasti vaihtuu kun kääntyy kadunkulmasta ja näkee edessään taas uuden, tutun paikan.

Ei kommentteja: