20.3.06

Burgerten herra

Jos Burger King joskus avaa ravintolan Suomessa, aion vaatia että ketjun nimi muutetaan Habsburgeriksi. Siellä pitäisi myydä Burger Jaarli -ateriaa.

Macissä pitäisi myydä McFeast -aterian lisäksi Blood Feast -ateriaa, jossa pihvin tilalla olisi verilettu.

Tiedonjyvänen 1: Tänään on kevätpäiväntasaus, joten yön ja päivän raja kulkee täsmälleen Pohjois- ja Etelänavan kautta. Revontulien näkymisen todennäköisyys on tavallista suurempi juuri kevät- ja syyspäiväntasauksen aikaan.

Tiedonjyvänen 2: Vaatii vähemmän energiaa ampua ydinjätteitä (tai mitä tahansa rojua) ulkoavaruuteen kuin Aurinkoon.

Tiedonjyvänen 3: Koneet ja biologiset eliöt erottaa siitä, että koneissa on paljon todennäköisemmin pyörivää liikettä tekeviä osia. Biologisissa eliöissä pyörivät osat ovat erittäin harvinaisia.

5 kommenttia:

Anna-Jo kirjoitti...

Olen täysin vakuuttunut että triviaalitiedon ilmiömäinen muistaminen on täysin aliarvostettu lahjakkuuden muoto. Tiesitkö muuten että yksi tupakantumppi rtiittää saastuttamaan 600 litraa vettä juomakelvottomaksi?

Dyro kirjoitti...

Enpä tiennyt, mutta nyt en tuota unohda. Täytyy kehottaa ihmisiä nuuskaamaan tupakoimisen asemesta.

Tiedonjyväsistä voisi jauhaa kokojyväjauhoja, joista voisi leipoa tietopullan, jonka voisi syödä ja joka siten muuttuisi osaksi elimistöä jossa ei ole yhtään pyörivää osaa.

tommi kirjoitti...

Go-kerhon peli-iltojen eräs ensivaiheen jatkopaikkaa eli Hervannan Hesburgeria kutsuttiin jo vuosituhannen vaiheessa Habsburgeriksi. Siellä sai myös alkunsa länsimaisten lineaaris-positivististen fallokraattien keskustelukerho Habsburger Kreis, jonka osajoukko opittiin digimaailmassa tuntemaan Trio Erektuksena.

Sieltä sitten tehtiin usein ns. Apinaan loikka ravintola Kultaiseen apinaan, jossa keskityttiin keskustelujen sijasta oikeasti tärkeimpiin asioihin. Eli visailuun ja kaljanjuontiin. Näkemykset ovat roskaa, faktatieto olennaista.

Jani kirjoitti...

Mistä tuo toisessa jyväsessä mainittu johtuu? Noin niin kun lyhykäisellä suomella ilmaistuna, mikäli se on mahdollista. Puskeeko Aurinko niin kovasti vastaan?

Dyro kirjoitti...

Tommi: hyvä linkki, jätkäporukoissa* syntyy melkein aina loistavaa slangia ja läpänheittoa. Meillä oli kavereiden kesken oma slangimme sanontoineen, minkä lisäksi loimme oman kuvitteellisen autoilevan ja jääkiekkoilevan jätkäporukan nimeltään Reteet jätkät Ry, ja sille oman slangin. Oma slangimme on dokumentoitu kirjoihin ja kansiin, mutta Reteistä jätkistä on jäänyt mieleen harmillisesti vain ihmissuhdeopastus sun pitää käsitellä sun naista niinku sun autoo - paat sen huutaa kunnol, mut helläl kädel.

Jani: Maapallon rataliike Auringon ympäri on 30 km/sek, ja se on aina mukana sivuttaisliikkeenä kaikessa avaruuteen ammuttavassa tavarassa. Jos Maasta ammuttaisiin jotain suoraan Aurinkoa kohti, se pluiskahtaisi Auringosta ohi juuri tuon sivuttaisliikkeen vuoksi. Siksi Maan ratanopeus pitäisi kumota, jotta kama putoaisi suoraa päätä aurinkoon. Pakonopeus Aurinkokunnasta on 42 km/sek, mutta koska mukana on valmiiksi Maan ratanopeus 30 km/sek, ei vauhtia tarvita lisää kuin 12 km/sek, jotta päästään ulkoavaruuteen. Aurinkoon ammuttaessa tarvitaan vauhtia 30 km/sek jarruttavaan suuntaan, jotta Maan ratanopeus kumoutuisi ja romu putoaisi suoraan Aurinkoon, eli enemmän energiaa siihen kuluu, jos massat ovat samat.

*Gender-sensitiiviseksi ohjelmoitu minäni tietää tekevänsä yleistyksen puhuessaan jätkäporukasta, mutta sisäinen länsimainen fallokraattini käskee olemaan välittämättä asiasta.