8.2.06

Rahan uskonto

Viereinen kuva esittää Muhammedia opettamassa Medinassa. Sen on tehnyt joku arabimuslimi joskusmuinoin. Kuva löytyi blogista nimeltä The Religious Policeman.

Muslimimielenosoittajia kuolee mielenosoituksissa muslimiveljiensä toimien vuoksi. Mikähän siinä on, että kiivaat muslimit ovat vaarallisia ympäristölleen kuin yksittäisinä reppuselkäisinä matkaajina kuin suurina väkijoukkoinakin? Mekassakin kuoli satoja muslimeja tämän vuoden tammikuussa pyhiinvaellusmylläkässä, vaikkei se edes ollut mielenosoitus.

Minua alkaa vähitellen kyllästyttää tämä pilapiirrosjupakka. On erittäin hyvä asia että muslimifanaatikkojen tiukkapipoisuus ja väkivaltaisuus sekä heidän kannatuksensa laajuus on käynyt ilmi näin selvästi. Toisaalta on harmi että öyhötys sai alkunsa uskonnollisia asioita kuvaavista pilakuvista, sillä se saa monen ajatukset väärille teille, eli pitämään muslimien väkivaltaisiakin reaktioita jotenkin oikeutettuna, koska kysymys on uskonasioista eikä politiikasta. Oikeasti kysymys on kuitenkin vallasta ja siitä, kuka Euroopassa valtaa käyttää, ja miten valta on saatu. Se, että Neitsythäkin suomentaja ei uskaltanut panna nimeään näkyville, on hyvä esimerkki siitä millainen valta muslimeilla on ja miten se on otettu pelolla, terroriteoilla ja uhkauksilla. Valitettavasti tämä ei ole niin dramaattinen esimerkki, että siitä voisi repiä lööppejä, joten en usko että kovinkaan moni siitä hätkähtää. Oli miten oli, toivon että muslimien vaatimuksiin ja loukkaantumisiin aletaan Suomessakin suhtautua terveellä järjellä ja epäluulolla. Muu olisi suomettumista, ja sellaisestahan meillä on kokemusta.

Olisikin hienoa, jos termi suomettuminen elvytettäisiin tässä islam-keskustelussa koko Euroopan tasolla. Se olisi hyvä, kätevä ja menneisyydestä tuttu käsite kuvaamaan sitä mitä yhteiskunnalle tapahtuu kun ulkopuolisen väkivallan uhka leijuu sen yllä, eikä uhkaajaa saa arvostella ettei se loukkaannu. Neuvostoliitto näki neuvostovastaisuutta Karjala-oluen etikettiä myöten, ja tulemme huomaamaan, että muslimit alkavat nähdä islam-vastaisuutta ties missä, mikä heille parhaiten sopiikin. Toivottavasti he eivät keksi katsoa Suomen vaakunaa sillä silmällä, siinähän leijona heiluttaa lännen suurta miekkaa ja polkee idän käyrää arabisapelia jalkoihinsa. Minua on muuten aina huvittanut se, että vaakunassamme on afrikkalainen eläin, eikä muutoin ksenofobinen "isänmaallinen" väestömateriaali näe siinä mitään kummallista. Minusta sikavaakuna olisi kodikkaampi, sikahan on suomalainen eläin ja syötynäkin herkullinen.

Olisi mielenkiintoista myös kokea se, mitä tapahtuisi jos muslimit keksisivät boikotoida suomalaisia tuotteita, eli myös Nokian puhelimia. Oletetaan että boikotti saisi alkunsa jostakin asiasta joka olisi itsestään selvää yhteiskunnan itsepuolustusta, vaikkapa vihasaarnaavan imaamin karkotuksesta, tai jostakin lehtijutusta. Suomen taloudellinen järjestelmä natisisi ja paukkuisi pahan kerran, koska olemme niin riippuvaisia Nokiasta ja se käyttää suurta valtaa yhteiskunnassamme (se olisikin muuten erillinen merkinnän arvoinen aihe). Kysymys kuuluu, ketä tästä vahingosta syytettäisiin. Muslimisaarnaajaa, lehtijutun tapauksessa objektiivista todellisuutta vai kenties syytteen nostaneita tahoja tai jutun kirjoittanutta lehteä. Pahoin pelkään että jälkimmäisiä, ja heidät leimattaisiin epäisänmaallisiksi, kun eivät tajunneet olla hiljaa ja kunnoittaa toisten sananvapautta, tunteita, mitä vain.

3 kommenttia:

Hurina kirjoitti...

Hmm, en kyllä ole itse törmännyt yhteenkään länsimaiseen tahoon tässä pilapiirrosjupakassa, joka olisi hyväksynyt muslimien väkivaltaisuudet. Mitkä tahot sinun mielestäsi pitivät niitä oikeutettuina?

Mekassa sattuu usein jotain hässäkkää, johtuen siitä, että ihmisiä on paikalla yhtä aikaa aivan tolkuttomia määriä. Jos tällainen ihmismassa yhtäkkiä alkaa rynniä johonkin suuntaan, jää muita helposti alle. Kun ottaa huomioon ne käsittämättömät volyymit ihmisiä (jopa 2 miljoonaa), joita paikalle saapuu joka vuosi tiettynä kuukautena, niin silti mielestäni Saudi Arabia selviää varsin hyvin urakastaan. Saapujien määräähän rajoitetaan nykyisin juuri jotta tällaisia onnettomuuksia voitaisiin ehkäistä. Voi vain kuvitella, miten Suomi selviäisi joka vuosi festareiden järjestämisestä 2 miljoonalle ihmiselle... ;)

Dyro kirjoitti...

Kirjoitin "...sillä se saa monen ajatukset väärille teille, eli pitämään muslimien väkivaltaisiakin reaktioita jotenkin oikeutettuna, koska kysymys on uskonasioista eikä politiikasta."

En puhunut länsimaisesta tahosta mitään, mutta onhan se siellä rivien välissä kyllä olemassa. Tällainen väkivaltaa oikeutettuna pitävä länsimainen taho on esimerkiksi Norjassa pakolaisena asuva mullah Krekar, jonka mielestä pilapiirrokset ovat sodanjulistus, ja muslimeilla on oikeus sotaan.

Nyt voidaan väittää, että mullah Krekar ei ole oikeasti länsimainen, vaikka länsimaissa asuukin, sillä hänellä on ei-länsimainen arvomaailma. Tämä on tärkeä asia, ja se olisi syytä ottaa esille. Länsimaissa vallitsevat tietyt arvot, asenteet ja lait, ja niiden rikkomisesta aiheutuu erilaisia sanktioita (koskee tietysti kantaväestöäkin). Valitettavasti mullah Krekaria vastaan ei ole nostettu Norjassa syytteitä, vaikka hänen puheensa ovat selkeästi kiihotusta kansanryhmää vastaan. En tosin tiedä onko Norjassa lakia, joka mahdollistaa syytteen noston ja tuomitsemisen. Meillä on siis keskuudessamme epälänsimaisittain ajattelevia tahoja, joita ei tule sietää.

Ilkka Kokkarinen kirjoittaa tästä samasta asiasta. Itsekin Torontossa asuneena ja työskennelleenä pidän kanadalaista monikulttuurisuutta miellyttävänä ja erittäin hyvin toimivana, ja Kanadan siirtolaispolitiikkaa järkevänä. Olen täysin samaa mieltä Kokkarisen kanssa siitä, että monikulttuurinen yhteiskunta toimii hyvin vain jos kaikki sitoutuvat yhteisiin länsimaisiin arvoihin. Jostakin syystä Suomessa ja muualla Euroopassa ei oikein ole vielä oivallettu tätä asiaa, vaan annettu suvaitsevaisuuden ja vieraan kulttuurin kunnioituksen nimissä periksi vääränlaisille asenteille ja tavoille.

tommi kirjoitti...

Paljonko väkeä kuoli paavin hautajaisissa? Montako mellakkaa tuli?

Roomaan matkaajissa oli varmasti joka hetki kymmeniätuhansia kännissäkin. Kymmenen tuhatta olisi noin 0,25-0, %

Entä suurilla festareilla, joissa saattaa olla satojatuhansia osanottajia, suuri osa jokseenkin sekaisin erilaisista päihteistä? Tai jossain Välimeren turistislummeista, joihin pakkaa joka viikko 100 000 uutta turistia?