24.2.06

All around my ARS

Kaltio-jupakka alkoi särkeä päätä, joten päätin lähteä Kiasmaan katsomaan ARS 06 -näyttelyä, ja lukaista samalla Kaltio-lehteä Kiasma-shopissa. Lehti nyt ei ole mitenkään ihmeellinen, mutta hyvä että se sai julkisuutta.

ARS (Arse!) -näyttely oli pieni pettymys. Käyn Kiasmassa aika usein, ja olen pitänyt näyttelyistä paljon, mutta tässä ARS 06 oli vaisu ja mitäänsanomaton. Tietysti mukana oli pakollista traumataidetta ja muuta vammailua kuten aina, mutta mielenkiintoisia teoksia oli hyvin vähän. Ainoa joka minua etukäteen kiinnosti oli Shu-Min Linin teos, joka reagoi aivojen alfa-aaltopitoisuuksiin ja muuttaa virtuaalisen kalalammikon tapahtumia sen mukaan. Teos oli rikki, kuinkas muuten. Aasialaisilta taiteilijoilta oli muutenkin valittu näyttelyyn erikoisen rauhoittavia teoksia, kuten hidastettuja tähdenlentoja sisältävä videoteos. Hitto kun Kiasman sivuille on niin hankala linkittää, panisin muuten linkit näihin teoksiin heti.

Näyttelyn katsottuani olin lievästi pettynyt. Vika voi olla minussa, sillä mielentilani saattoi olla liian tyyni ja tyytyväinen näyttelystä nauttimiseen.

No niin, nyt kun tämä merkintä on saatu pois alta, pääsen varsinaisen asian kimppuun. Siitä seuraavassa merkinnässä.

Ei kommentteja: