14.1.06

Vaalivalvojainen

Kuulin työtoverilta, että ensimmäinen äänestyspaikalle tuleva äänestäjä saa kunnian tarkastaa, että vaaliuurna on tyhjä. Uurna sinetöidään vasta sen jälkeen. Luonnollisesti on niitä, jotka menevät kaikissa vaaleissa aamuvarhaisella äänestyspaikan oven taakse ihan vain siksi että pääsisivät olemaan tuo tarkastaja. Saako viimeinen äänestäjä sitten tarkastaa että vaaliuurna on täysi?

Täysi-ikäisyyden saavutettuani olen äänestänyt joka ikisissä vaaleissa. Vain yhdet EU-vaalit ovat jääneet väliin. Näihin presidentinvaaleihin olen syystä tai toisesta herännyt todella myöhään. En ole katsonut yhtään vaalitenttiä enkä ottanut paljoakaan selvää eri ehdokkaiden mielipiteistä. Hyi minua, sellainen on huonoa kansalaisuutta. Tänään vaalien ensimmäisen kierroksen aattona olen sitten katsonut Ylen sivuilta vaalikeskusteluja ja ehdokkaiden tenttejä niin että silmät harittavat. Onneksi on sentään nopea laajakaista, ettei real player jumittele ja ääni on hyvälaatuinen. Sitä ihmettelen, miten onnistunkin aina pysymään ulkona kaikista päivänpolttavista aiheista. Hautalakin sanoi että näistä vaaleista kansalaiset ovat poikkeuksellisen kiinnostuneita.

Ylen ja Hesarin vaalikoneiden mukaan minun mielipiteitäni vastaa eniten Henrik Lax, noin 80-prosenttisesti. Minä mediatodellisuuden ulkokehällä oleilija saan siis parhaan vastineen ulkokehän ehdokkaasta. Sitä voi oikeastaan odottaakin. Vaalikeskusteluissa Laxilla ei ole mitenkään erityisen innostavia mielipiteitä, kun taas koneissa viimeisten joukossa oleva Heidi Hautala kyllä vakuuttaa. Se niistä koneista.

Vihreillä on kyllä pösilöiden (Meriläinen, Drake) seassa Suomen parhaat poliitikot, kuten Soininvaara, Kasvi, Hassi ja Hautala. En vain jaa vihreiden mielipiteitä ydinvoimasta enkä pidä siitäkään, että vihreät ovat julistautuneet feministipuolueeksi. Mitä tasa-arvoisemmaksi Suomi muuttuu, sitä vähemmän on tarvetta tietyn sukupuolen oikeuksia ja etuja ajavalle puolueelle, ja sitä enemmän on tarvetta yleisesti kansalaisten tasa-arvon puolustamiselle. Nykyään ei voida enää sanoa, että naisten asema on Suomessa huonompi kuin miesten, koska jokaiseen tämän suuntaiseen tosiasiaperustaiseen väittämään voidaan löytää yhtä hyvä, niin ikään tosiasiaperusteinen vastaväittämä, jossa miehet ovat naisia huonommassa asemassa. Vihreissä toimivat ystäväni ovat yrittäneet houkutella minuakin mukaan vihreiden toimintaan, mutta en ole ollut järin kiinnostunut. Olen niin huono kansalainen, että en osaa kiinnostua poliittisesta vaikuttamisesta, jossa joutuisin itse tekemään työtä. Äänestäminen riittää.

Mutta nyt takaisin ehdokasta valitsemaan. Taitaa Suomen kansa nyt tiirailla noita videoita, koska jumittelu alkoi juuri.

7 kommenttia:

Hurina kirjoitti...

Nooh, eiväthän Meriläinen ja Drake ole muuta kuin hieman pössytelleet... Armoa heille. ;)

Dyro kirjoitti...

No ei se pössyttely mikään pösilön merkki ole sinänsä, mutta Meriläisellä on virheellisiä mielipiteitä ja Drake aiheutti vihreille vahinkoa paljastaessaan olevansa stereotyyppinen vihreä möyhömies. En minä siis jostain kannabiksen poltosta sinänsä jaksa suuttua, ihan silkasta tyhmäilystä kyllä.

Hurina kirjoitti...

Asiasta kolmanteen, nimittäin nyt niistä uusistakin kynttelikön lampuista on jo kaksi palanut. Nämä olivat silti kestävämpiä kuin ne edelliset, mutta kai minun nyt sitten pitää alkaa syyttää tuota itse kynttelikköä. On se vaan kumma, että nuo vanhat lamput jaksavat vain kiltisti palaa, vaikka uudet paukkuvat. Vanhat tosin palavat aika himmeinä... Äh, ehkä minun pitää vain hankkia uusi kynttelikkö ensi vuodeksi. :(

Hurina kirjoitti...

Niin, tilitän tätä sinulle, koska olet ainoa joka on osoittanut pienintäkään kiinnostusta kynttelikkööni... ;)

Dyro kirjoitti...

Kyllä nyt on jossakin jotain kummallista vikaa. Pitäisi ottaa yleismittari kouraan ja mittailla lamppuja ihan yleisen kiinnostuksen ja Ohmin lain velvoittamana.

Minä suosin elävää tulta kynttilöissä, asentaisin oikeat kynttilät joulukuuseenkin, mutta lapsuudestani muistan, että ei ole kovin hauskaa kun palavia kynttilöitä sisältävä kuusi kaatuu kyljelleen lattialle.

tommi kirjoitti...

Olen tyhmä, tietämätön ja väärässä, mutta minä kyllä itse heittäisin noin epäilyttävän ja epäluotettavan verkkovirralla toimivan esineen roskiin välittömästi.

Vaikka tietenkin ansaitsisinkin kuolla.

Hurina kirjoitti...

Hmm, haluaisivatkohan uuden fysiikan luentosarjani hassut demonstraatioherrat ottaa kynttelikköni hellään huomaansa? Hehän voisivat sitä sitten vapaasti mittailla.

Minäkin pidän kyllä kynttilöistä ja tuon lamppuni lisäksi niitä on täällä lähipöydillä seitsemän kappaletta.

Tommi, ensin asiat selvitetään ja sitten vasta heitetään roskiin.