29.1.06

Kangasverhoilu

Lauralta putkahti haaste vaatetusmeemiin, ja mikäpä siihen on vastatessa, kun tapohini kuuluu vaatteisiin pukeutuminen joka päivä. Aamulla vedin jalkaani pitkät kalsarit, koska olen lähdössä änestämään ja sen jälkeen luistelemaan. Sukiksi valitsin mustavalkoraidalliset sukat. Toinen vaihtoehto olisi ollut mustat sukat joiden varressa on mulkosilmäisen sisiliskon kuva, mutta raidallisuus vei voiton. Jalassa ovat Esprit-merkkiset suosikkifarkkuni, jotka ovat jo niin kauhtuneet ja risat ettei niitä kehtaa pitää ihmisten ilmoilla, mutta kotihousuiksi ne sopivat hyvin. Ostin ne pari vuotta sitten. Niiden lahkeet on lyhennetty, ylipäätään kaikkien ostamieni housujen lahkeita pitää lyhentää, mutta nämä on lyhennetty aivan erityisen nappiin. Farkkujen malli on muutenkin aivan täsmälleen minulle sopiva. Oikea tasku on puhki viiden sentin matkalta, ja repeämä leviää vaakasuuntaan hiukan joka päivä. Pian koittaa hetki, jolloin näitä ei voi enää pitää. Malliltaan kunnollisia farkkuja on vaikea löytää, jos on pitkä, laiha ja lyhytjalkainen niin kuin minä. ja ne hyvät maksavat paljon. Nämäkin maksoivat satasen, mutta se kannatti. Ostan vaatteita niin harvoin, että kustannus per pitopäivä on hyvin matala.

Farkut pysyvät jalassa mustalla vyöllä, jossa on kämmenen kokoinen puolikiiltävä solki, joka imitoi pakotettua metallia.

Ylävartaloani lämmittää T-paita, jonka päällä on napittamaton raidallinen kauluspaita. Tämänhetkinen paitavarantoni koostui lähes pelkästään eri tavalla pystyraidoitetuista kauluspaidoista. Tämä paita oli joku halpispaita, jonka kangas kurtistui pesun jälkeen ja on muutenkin liian löperöä. Kotipaidaksi sopii tämäkin hyvin. Paidassa on vihreää, sinistä, ruskeaa ja valkoista. Napit ovat pienet ja paksut ja niitä on kiva hypistellä.

Tätä kirjoittaessani tuli mieleeni, että vaatteet ovat muuten kasvikunnan tuotteita. Myös kumivaatteet. Nahkavaatteet eivät ole, eivätkä synteettisistä materiaaleista valmistetut vaatteet, joiden raaka-aine on imetty maan uumenista. No niin, nyt riittää tällainen nysväily.

Aurinko paistaa ikkunasta sisään ja lämmittää pääni oikeaa puolta, ja valaisee varmaan korvakäytävänikin seinämät. Sinne päivä ei usein paistakaan. Suunnittelen tässä suihkuun lähtöä, mutta sitä ennen haastan Pagistaanin kirjoittajan, Telepartikkelin, Auringon, Kriisipuuron ja Marginaalin.

4 kommenttia:

LL kirjoitti...

"Sukiksi valitsin mustavalkoraidalliset sukat. Toinen vaihtoehto olisi ollut mustat sukat joiden varressa on mulkosilmäisen sisiliskon kuva,.."

Marimekon sukkia, eikö niin? Se oli kesätyöpaikkani, 2001. Liskosukat ovat hieman hiostavat, koska ne eivät ole 100% puuvillaa.

Dyro kirjoitti...

Oikein tiedetty! Mitä teit Marimekolla?

LL kirjoitti...

Olin myyjätär. :-) Jostakin syystä kaikki kolme kesätyötäni ovat olleet vaatebutiikeissa. Siinä on oppinut hyödyllisiä tietotaitoja materiaaleista ja vaatehuollosta. Tuo kyseinen lafka oli tosin kaikkea muuta kuin aurinkoinen, ja nauroimme juuri tänään ystäväni kanssa, jonka tapasin tuon kesätyön merkeissä, että vieläkin kierrämme molemmat k.o. liikkeen kaukaa. Arvet ovat pysyviä...

auringossa kirjoitti...

Kiitos haasteesta. Tässähän joutui oikein pohtimaan pukeutumistaan, johon en yleensä hirveästi kiinnitä huomiota – muuta kuin että ovatko vaatteet puhtaat ja suurin piirtein sileät. Yleensähän omia vaatteita eivät varsinaisesti näe kokonaisuutena kuin muut ihmiset, ellei sitten satu harrastamaan alituista peilailua.

Omat paljastukseni voit lukea auringossa-blogin merkinnästä Mustapukuinen mies.