17.8.05

Anaerobic - jumppaa hengitystä pidättäen

Täältä tullaan Tampere! Huomenna aamujunalla työhaastattelunomaiseen tilanteeseen, johon suhtaudun uteliaan kiinnostuneena, mutta en ehkä kuitenkaan kauhian innostuneena. Kaksi tuntia aikaa, ja takaisin Helsingin junaan. Siinähän se päivä meneekin. Ravintolavaunussa voi paluumatkalla sentään juoda olutta muovituopista.

Sonera lähestyi kirjeitse ja houkutteli tekemään Etusopimuksen. Luettuani ehdot irtisanoin Soneran kännykkäliittymän heti. Tuskinpa sentään sitoudun johonkin hintavaan liittymään, jossa sopimusjakso kestää vuoden eikä siitä saa irtautua kesken kaiken. Lisäksi minun kännykkälaskuillani Etutasoni olisi Perustaso, josta ei heruisi alennuksia juuri ollenkaan. Olkoon, vaihdoin halvempaan.

Asiakkaita reilusti menettävä Sonera on selvästi epätoivoinen, koska joutuu kehittämään moisia hämäyskikkailuilta vivahtavia näennäisetuuksia. Soneraa vaivaa Keskotauti. Kumpikin yritys pyörii omissa mehuissaan ja pulauttaa toisinaan kuluttajille jotakin säälittäviä ja ennen kaikkea palveluita. Soneran Etusopimus on yhtä tyhmä idea kuin Plussa-kortti. K-kaupat ovat kalliita ja Citymarketit jo ulkoasultaan luotaantyöntäviä.

Kirjoitusvireeni on häipynyt, koska olen osallistunut muutamaan kiivaaseen väittelyyn ja riitaan keskustelupalstoilla. Kunnon turnajaisten jälkeen omien ajatusten kirjoittaminen ilman mitään laukaisevaa ärsykettä on tahmeaa, ja ajatuksetkin yksinkertaisia.

Minulla oli tuttava joka saksanopettajan kysyessä jotakin alkoi raapia hampaitaan ja mutisi "Ich weiss es nicht, ich putze meine Zähne". Se ei liity tähän mitenkään.

3 kommenttia:

mea kirjoitti...

Älä mene IntterSiti-junaan. Niissä ei ole ravintolavaunua. Äläkä mene Pikajunaankaan siinä aseman rakennuksessa. En kehtaa edes kertoa, miksei. Mutta älä.

Tai on siellä halpa kalja.

Dyro kirjoitti...

Menin jo, ja kahdesti. Oli siellä jonkinlainen ravintolavaunun tapainen, josta sai kahvia ja sämpylöitä muovikelmussa korkeaan hintaan. Varsinaisia aterioita ei taida saada junissa ollenkaan?

Kertomasi perusteella Pikajuna on varmaan sikajuna.

tommi kirjoitti...

Intercityissä on yleensä (tietääkseni) ravintolavaunu. Luulisin, että IC2-junissa ei. Niissä ei saa myöskään polttaa tupakkia.