8.4.05

Sarveisaineen poistoblues

Äh, peilistä katsoo Joku Muu. Leikkautin eilen hiuskuontaloni, minulla on yleensä ollut pitkähköt hiukset, mutta nyt sitten päätin lyhennyttää niitä reilusti. Nyt sitten näytän merijalkaväen sotilaalta. Olen todella tylyn näköinen, eivätkä lyhyet hiukset halua edes pysyä paikoillaan, vaan alkavat törröttää Jukolan veljesten itsepäisen harjastukan lailla vaikka niitä yrittäisi saattaa kuriin kemikaalein. Voi leähmä. Joillekuille lyhyet hiukset sopivat, minä näytän raakalaiselta. Auttaisikohan värjäys?

Sitä saa uudet silmät kun tekee jotain uutta. Jos katselee itselleen uusia silmälaseja, alkaa kiinnittää huomiota vastaantulijoidenkin kakkuloihin, kun on ostamassa takkia, alkaa nähdä kanssaihmistensä takit, kun opiskelee geologiaa, saa kivisilmät ja alkaa nähdä tuntemiaan mineraaleja missä tahansa kivenlohkareessa tai vaikka hiekoitushiekassa. Vinkki: ne vaaleanpunaiset, suorasivuiset vähän pikku pyramidin näköiset kivenmuruset ovat maasälpää, joka on maankuoren yleisin mineraali. Kaiken lisäksi kivan niminenkin. Maasälpä. Feldspar. Maasälpä rapautuu sadeveden happamuuden vuoksi savimineraaleiksi ja sen sisältämä natrium virtaa meriin, joissa se yhtyy tulivuorenpurkauksien tuottamiin kloori-ioneihin. Tästä syntyy ruokasuolaa (NaCl), ja siksi merivesi on suolaista. Paitsi Itämeri ei ole niin suolainen, eikä Suomenlahti.

Ostin tänään uuden paidan ja housut, hiphei. Menin sitten Prismaan, siellä oli tuoppi jonka kahvaan oli kiinnitetty soittokello. Viinahuumori on aina hauskaa. Lapsena kohtasin kaupassa maailman turhimman koriste-esineen, se oli posliininen tennismailaan nojaava, myhäilevä sammakko, joka toisessa kädessä kannatteli kylttiä VOITTO TAI HÄVIÖ MUTTA LUQJA VARJELKOON TASAPELILTÄ. Sammakot eivät olleet menneet kaupaksi, niitä oli toisenlaisiakin, ja kaikkien kylteissä oli jokin sana kirjoitettu poskelleen. Kauppareissulla söin hampurilaisaterian, mutta taas on nälkä ja kurkkukin on kipeä. Huomenna pitäisi mennä Tampereelle käymään. Pysy tauti poissa nyt. Junamatka, odotan sitä. Tampere on mukava.


3 kommenttia:

parfej kirjoitti...

Tampere ON mukava.

Ja tukka kasvaa takaisin.

Dyro kirjoitti...

Niin, ja Helsinki-Tampere-väli täytyy matkustaa ehdottomasti aina junalla. Matka bussilla Tampereelle olisi pähkähullu ajatus.

Voisikohan tukan kasvua kiihdyttää nukkumalla pää alaspäin?

parfej kirjoitti...

Koeta hieroa Substralia päänahkaan.