19.4.05

Saarijärven Paavi

Se hyvä puoli Ratzingerin valinnassa on, että hän on jo 78-vuotias, eikä todennäköisesti elä enää kauan. Katolisten kehitysmaiden kannalta konservatiivinen paavi on huono asia, sillä niissä maissa Vatikaanin poikien opit otetaan vakavasti, mikä edesauttaa AIDSin leviämistä tehokkaasti. Ehkä se on Vatikaanin salajuoni väestönkasvua vastaan, mene ja tiedä. Länsimaissa katolilaisten valtaosa (toivottavasti!) ohittaa konservatiivien horinat olankohautuksella ja elää järkevästi, paitsi ne jotka sattuvat kuulumaan Opus Deihin, joka pitäisi lakaista hittoon tämän planeetan pinnalta.

Se mitä Opus Deistä tiedän ihan henkilökohtaisten kontaktieni ja näkemieni asioiden perusteella, on saanut minut pitämään O.D.:tä todella vaarallisen taantumuksellisena ja vaikutusvaltaisena järjestönä, jota vastaan pitäisi hyökätä armottomasti. Niin, ja olenhan minä tietysti Da Vinci -koodin lukenut, mutta se oli tylsä kirja, huonosti kirjoitettu ja kömpelö, mutta niin vain piti otteessaan sen kaksi päivää jota sitä luin. Onhan sekin tietysti saavutus kököltä kirjalta, joka vastaa sitä mitä Tom Clancy kirjoittaisi jos olisi humanisti eikä ins'nörtti. Yleensä jätän tylsät kirjat armottomasti kesken, mutta Da Vinci -koodi oli pakko lukea loppuun vähän samasta syystä kuin palapelin haluaa koota loppuun vaikka kuvana olisikin joku typerä siipisimppu joka ei yhtään kiinnostaisi.

1 kommentti:

Panu kirjoitti...

Asiassa on se hyvä puoli, että hän valitsi nimekseen Benedictus (Hyväntahtoinen), josta saa erinomaisen pilkkanimen Maledictus (Pahantahtoinen).