21.4.05

Plup

mikä meni vikaan?
muovitakka alkoi savuttaa
ja harmittavaa
lottorivi oli taas vain vähän väärin
ja pallopelit päättyivät tasan

- Radiopuhelimet: Alamäkeen
Helsinki-keskeisyys on joskus tahattoman koomista. Kun kävin isää moikkaamassa vanhassa kotikaupungissani ja tein lähtöä takaisin kotiin Helsinkiin, kerroin lähteväni "takaisin Suomeen". Asiaa ehkä tasapainottaa se, että suurin osa blogeista joita luen on muualta kuin Helsingistä. Suurin osa kavereistanikin on, kun itsekin olen toispaikkakuntalainen, tosin oli aika joilloin nuoruuteni kaveripiiristä suurin osa muutti vähitellen tänne ja lopulta me kaikki parisenkymmentä jätkää asuimme saman neliökilometrin alueella Ytimessä. Helsinki on mukava, mutta mieleni halajaa jo jotain muuta, eikä se ole Espoo, vaan ehkä Tampere.

Ajat muuttuvat, minulla on nyt 2 x 3:n puhelinluettelon kasa pöydälläni, toinen Fonectan pino ja toinen Elisan satsi. Kaiken lisäksi ne kannettiin kotiin ilmaiseksi. Vuosi pari sitten puhelinluetteloita ei saanut, ellei ollut lunastanut siihen omaa nimeään ja numeroaan näkyville kovaan hintaan. Yritin keplotella kaupoista luetteloa itselleni jos jonkinlaisilla kikoilla, mutta en mitenkään onnistunut. Halusin luettelon kartan takia, paperinen kartta on puhelinluettelon varsinainen hyöty. Nyt minulla on karttoja, mutta niissä on virheitä. Helsingissä on muun muassa kaksi Eduskuntataloa muutaman sadan metrin välein, eivätkä kaikki kadut ole edes kartalla. Minulla on siis enemmän ilmaista tavaraa, mutta sen laatu on surkeaa. Tämä tuntuu olevan nykyajalle ominainen juttu, kaikkea on enemmän ja halvemmalla, mutta kaikki on myös huonompilaatuista, kiireessä hätiköiden tehtyä ja heppoista. Tälle kehitysuunnalle on täytyisi keksiä nimi, vaikkapa pseudo(elämän)laatu tai näennäisedistys.

4 kommenttia:

mea kirjoitti...

Tampereella ei hätiköidä. Täällä ei tehdä asioita heppoisesti vaan ajalla ja tunteella ja tosissa päin. Tule tänne vaan, oikeiden ihmisten kaupunkiin.

Dyro kirjoitti...

Ties vaikka. Täytyy harkita, tai ehkä minun pitäisi hätiköidä muutto ja aloittaa harkitseva ja hitaampi elämäntapa vasta sitten.

Radio Helsinkihän kuuluu netin kautta kaikkialla, joten musiikkiaspektitkin olisivat kunnossa. Alkaako sitä puhua Tampereen murteella nopeastikin?

mea kirjoitti...

En mie ainakaa oo oppinu yhtää mut miul onkii tät sukurasitetta tuolt Karjalast päin ja tää painaa nii voimallisest päälle.

Mut kyl jotkuu oppii, niinku toi Sedis, sekii puhu tamperetta jo kahen päivän pääst mut Sedis onkii kielimiehii.

Dyro kirjoitti...

Niihä miulkii, niihä miulkii, miun mummion ol karjalaisii, ja hää olkii nii puhelias ettei mitää rajaa, eikä hää koskaa murteestaa luopunt.

Miä taas luovuin sil hetkel ku oltii 14-vuotiain kavereitten kans menos ekaa kertaa ilman vanhempii Helsinkii, ja nää kaverit sit sano siin Itiksen kohal ku ne oli asunnu ennen Helsingis et "hei jätkät nyt ei enää sanota miä ja siä, tai myä saahaa turpaa".