29.4.05

Hesari osti Radio Helsingin

Hetki sitten hevosen suusta kuultua: kaikkien aikojen paras paikallisradio, Radio Helsinki, on joutunut Helsingin Sanomien ostamaksi.

Äh.

Tavoitteena on tehdä Radio Helsingistä "kuunnelluin kaupallinen paikallisradio kohderyhmässään". No mitäpä muutakaan. Minä kyllä luulen, että Radio Helsingin suosion ja ennen kaikkea tason on selittänyt se, ettei sillä ole koskaan mitään kohderyhmää ollutkaan. Helvetti kun kaikki pieni ja hyvä laimennetaan ja pilataan kaikenlaisilla suurilla kaupoilla. Hitto kun olen kyyninen. Noh, voihan kaupasta seurata hyvääkin, iiihan varmasti joo.

3 kommenttia:

LL kirjoitti...

Pitääköhän tuo oikeasti paikkansa? Tylsä juttu.

Dyro kirjoitti...

Totta se on. Radio Helsinki on aina tehnyt tappiota, mikä kertoo siitä, että tasokas kulttuuritarjonta ei välttämättä pärjää vapaassa markkinataloudessa. Siksi yhteiskunnan tuki kulttuurille on tärkeää.

Samaan hengenvetoon ihmettelen sitäkin miksei verorahoitteinen YLE kykene samaan tasoon ja luovuuteen kuin Radio Helsinki, paitsi että tappiota osaa YLEkin tehdä.

Nyt aavistelen, että R. Helsingin ohjelmistosta katoaa paras osuus, ja musiikki- sekä puheohjelmatarjonta yksipuolistuu, jotta kanava alkaa tehdä voittoa.

Dyro kirjoitti...

Ihan kuin tuost kommentistani puuttuisi lauseita. Olen vissiin taas kirjoittanut liian tiiviisti.

Tarkoitin sanoa, että Radio Helsinki on aina ollut hyvä mutta tappiollinen. Tämä on hyvä esimerkki siitä, että hyvätasoinen kulttuuri ei välttämättä tienaa tarpeeksi rahaa, joten kulttuurin tukeminen verovaroin on oikein. Piste.