11.2.05

Jännityksen ylläpitoa

Psykiatrian alalla toimiva ystäväni lähetti minulle sähköpostin, jonka otsikko oli "Miten hullua pidetään jännityksessä?". Postissa oli linkki saitille, jossa voi lukea sarjakuvamuotoista oma-apuopasta nimeltään The Secret of the Brain Chip, joka on tarkoitettu skitsofreenikoille.

Rekisteröidyin ihan uteliaisuuttani, ja sähköpostiin kilahti linkki jonka kautta sarjakuvaa pääsee lukemaan. Tosin vain muutaman sivun kerrallaan, sen jälkeen on odotettava viikko että pääsee lukemaan taas pätkän eteenpäin. Sarjakuva kertoo Paul-nimisestä valokuvauksen opiskelijasta, joka alkaa yhtäkkiä uskoa että hän on pahojen tiedemiesten tarkkailun alaisena, ja päätyy erinäisten vaiheiden jälkeen lopulta hoitoon. Tarina on eurooppalaista laatusarjakuvaa ja erittäin on hyvin tehty. Jokainen jakso loppuu tottakai aina johonkin jännittävään kohtaan. Ensimmäistä kertaa lukiessani ärsyynnyin siitä ettei tarinaa pääse lukemaan kokonaan. Sitten tuumin, että eihän niitä jaksoja ole kuin kuusi, eikä kuusi viikkoa ole niin kovin pitkä aika.

Äsken huomasin, että jaksoja onkin kaksitoista. Toinen mokoma vielä jäljellä, ja tarina muuttuu yhä mielenkiintoisemmaksi. Nyt ärsyttää.

Ei kommentteja: