4.1.05

Töissä

Bah. Toista päivää takaisin töissä opintovapaan jälkeen.

Eihän tässä työssä mitään vikaa sinänsä ole, periaatteessa kiva työ, hyvä yritys ja kivat työkaverit, mutta en millään jaksaisi tai haluaisi suuntautua enää kymmenien asioiden yhtäaikaiseen mielessäpitämiseen. Opintovapaalla pystyin tekemään täysin sitä mitä itse halusin ja keskittymään vain yhteen asiaan kerrallaan. Töissä se ei onnistu.

Tämä ei ole tottumiskysymys. Tiedän että totun pian tähän työtapaan, mutta en pohjimmiltaan pidä siitä. Opintovapaalla, kun oli mahdollisuus tehdä mitä vain, olin täysin keskittynyt ja päämäärätietoinen. Töissä teen koko ajan paljon muuta kuin itse töitä - haen kahvia, tai tarvikkeita, surffaan netissä, teen yhtä asiaa saadakseni aikaan jonkin toisen, mutta tämä yksi asia johtaa toiseen ja sieltä kolmanteen ja niin edelleen. Kaikki tämä kertoo siitä, että en oikeasti pidä huomion liiallisesta hajauttamisesta. Aikaisemmin luulin että keskittymiskyvyssäni on vikaa, mutta totuus on, että en vain pidä työni luonteesta ja yritän paeta sitä sijaistoimintoihin.

Nyt on selvää kuin pläkki, että en halua enää työskennellä näin. Olen tienhaarassa, ja minun täytyy etsiä jokin toisenlainen duuni. Jos en tartu tähän ajatukseen nyt, se painuu taustalle tuskin kuuluvaa kestotyytymättömyyden ääntä soittamaan, ja sellainen ei käy.

Ei kommentteja: