11.1.05

Mäk

Apple se osaa tehdä haluttavia tietokoneita, kuten Mac minin. Tahtoo! Haluaa!

Mutta hillitsen himoni muistuttamalla itseäni, että Apple mokaa aina. iMacissa oli täysin epäergonominen hiiri ja levyasema puuttui. iPodissa ei kuulemma voi lajitella musiikkia aakkosjärjestykseen. Mac minissä täytyy myös olla jokin suuri ärsyttävyys, joka paljastuu kohta. Minä olen kettu, ja omenat ovat happamia.

Ei ole ihme, että Nokia lomauttaa multimediapuolen työntekijöitä, eikä N-Gage myy. Nokian multimediakama on kyllä kuulia, mutta ei ihanaa niinkuin iPod tai Mac mini. Minusta Nokian nykymuotoilu on muutenkin liian tylyä ja luotaantyöntävää. Saisivat ottaa oppia Applesta.

10 kommenttia:

parfej kirjoitti...

Hmm. Minusta Macit ovat käytettävyyslogiikaltaan samaa luokkaa kuin venäjän kielioppi. Joskus töissä jouduin niillä räpeltämään, ja apua piti huutaa joka toinen minuutti.

Sen muistan, että omppuässä seivaa. Ja ohjelmat kiikutetaan roskikseen, kun niitä ei enää käytetä... kai?

Dyro kirjoitti...

Juu, jos on tottunut PC:ihin ja todella osaa hyödyntää esimerkiksi Windowsin näppäinoikoteitä ja muita kikkoja, niin työnteko Macilla on aluksi tuskaa, ja tietysti toisinpäin. Logiikkaa on kummassakin, mutta erilaista logiikkaa, ja koneesta toiseen siirryttäessä pääkoppansa nyrjäyttäminen sopivaan asentoon vaatii totuttelua.

LL kirjoitti...

Joskus taas jos musapuolen töissä joutuu räpeltämään windowsilla, pitää apua huutaa aika usein.

Tietokoneuskonnot...
Olen yrittänyt löytää sisäistä Komento+Optio+Esciäni.
Varmaan löytyy viimeistään iän myötä.

PA kirjoitti...

En nyt viitsi aivan fanaattiseksi heittäytä, mutta korjataan pari faktaa paikalleen:

iPod osaa järjestää biisit aakkosjärjestykseen (kuten myös artisti, albumit, säveltäjät ja genret)

Roskikseen raahataan tiedostoja aivan kuin Windowsiinkin on sittemmin kopioitu. Macilla ohjelmat tosiaan poistetaan raahaamalla ne roskiin, erillisiä un-installereita tapaa harvoin.

Sekaannusta on herättänyt se, että aikoinaan levyt poistettiin raahaamalle ne roskikseen. Tämä on kieltämättä vähintään yhtä epäintuitiivista kuin Windowsin sammuttaminen Käynnistä-napin takaa, mutta siinäkin oli taustalla jännä historia. Nykyään roskissymboli muuttuu eject-symboliksi, kun käyttäjä alkaa raahata levyä. Useimmat kylllä käyttävät levyjen ejectoimiseen näppäimistön eject-nappia.

Dyro kirjoitti...

Ahaa, pisteet iPodille, Apple alkaa oppia (tai sitten minä en ole koskaan oppinut Applea). Minulla ei kyllä olekaan iPodia, mutta olen tästä mainitsemastani fiitseristä kuullut hauketta sen käyttäjiltä, jotka hekään eivät tiedä että iippo osaa aakkosetkin.

Tässä tiskatessa hajotin kupin, ja aloin vaistomaisesti etsiä Undo-toimintoa. Sain kokea, ettei tosimaailmassa sellaista ole, joten tunnuslauseeni "Älä huido, käytä Undoa", ei olekaan käyttökelpoinen kaikkialla.

LL kirjoitti...

Sehän olisi hauskaa, jos se, joka ekana huutaisi "UNDO" ja nostaisi käden ilmaan, saisi tehdyn tekemättömäksi.

Dyro kirjoitti...

Hmm, pitäisikö se huutaa suomalaisittain UNDO, vai englanniksi ANDUU?

LL kirjoitti...

"Ändyy" kuulostaisi kivalta. Siitä voisi muotoutua hauska ensiveisu sen noitumisen ja ärräpäiden tilalle.

Dyro kirjoitti...

Ai että niinkuin "eikun" väkevämpi versio? Pikkuvirheistä sanotaan "eiku", ja pahemmista möhläyksistä huudettaisiin sitten "Undoa" apuun.

Dyro kirjoitti...

Dyro: "Hmm, pitäisikö se huutaa suomalaisittain UNDO, vai englanniksi ANDUU?"

No se tietenkin lausutaan kuten kirjoitetaan! Aaarghahhahrahhahhhaa, hehheh hihhih kraa. Nyt olen hiljaa. :-#