9.1.05

Äiskä juuttuu trampoliiniin

Pinseri kertoi Googlen käytöstä hakkeroinnin työkaluna. Minä olen harrastanut samankaltaista luotaamista Soulseekin kanssa. Se on yksi parhaista tiedostojenjako-ohjelmista, mutta siinä on yksi vika - sen kanssa on helppo möhlätä asiat niin, että kaikki My Documents -kansion alaiset kansiot ovat avoinna maailmalle. Tämän seurauksena Soulseekistä löytää helposti henkilökohtaisia kuvia, dokumentteja, videoita ja muuta tavaraa jota ei ole koskaan tarkoitettukaan jaettavaksi.

Yleensä dokumentit ovat tylsiä, lähinnä CV:itä, työhakemuksia ja eri oppilaitosten harjoitustöitä. Kerran löysin yhden lakiasiaintoimiston dokumentteja, mutta en sitten päässyt lataamaan niitä. Kuvat ovat nekin tylsiä ja mitäänsanomattomia muille kuin niiden omistajille. Poseerauksia, maisemia, maisemaposeerauksia ja niin edelleen. Mitään kotipornoa ei ole koskaan tullut vastaan.

Yhden mielenkiintoisen kuvan olen sentään löytänyt, sen nimi mum stuck on trampoline.jpg oli niin houkutteleva että kuva oli pakko imuroida. Maisemasta päätellen kuva se on otettu Brittein saarilla jonkin korkean mäen huipulla. Keskellä kuvaa on trampoliini, josta pyllistää vanhahkon naisen takamus ja jalat beigen värisessä hameessa. Ilmeisesti naisen pää tai hiukset ovat jääneet kiinni trampoliinin maton ja reunan väliin. Etuoikealla seisoo trampoliinia katsova nuori nainen, selkä kuvaajaan päin. Hänellä on sylissään vauva, ja sekä vauva että nainen katsovat trampoliiniin juuttunutta naista. Naisen ja vauvan asento on täysin rauhallinen, he eivät ole vielä tajunneet mitä on tapahtunut. Näkymän taustalla leviää sateen tummentama pilvinen taivas, mutta trampoliini, siihen juuttunut nainen sekä nuori nainen vauvoineen ovat vielä selvästi valaistuna. Kuvassa on niin huikean pysähtynyt surrealistinen tunnelma, että sellainen voi olla vain sattumaa.

3 kommenttia:

Jani kirjoitti...

Minä löysin kerran eräästä toisesta P2P-verkosta Jehovan todistajiin rapakon takana kuuluvan jepen juttuja: valokuvia valtakunnansalilta ja perheestä, ja Word-dokumentteja. Ilmeisesti tämä tyyppi ei ollut mikään ihan pelkkä rivimies vaan joukossa oli hänen tekemäänsä uskonnollista “opetusmateriaalia”.

Näiden lisäksi siellä oli juttuja joistain seurakunnan jäsenistä, joiden käytöksestä hänellä oli ilmeisesti raportoitavaa ylöspäin hierarkiassa. Esimerkiksi ongelmia alkoholin kanssa ja muuta semmoista, kyseisten henkilöiden nimineen kaikkineen.

Dyro kirjoitti...

Mitähän olisi tapahtunut, jos olisit jäljittänyt ne nimetyt ihmiset ja postittanut heille löytämäsi kommentit. Olisikohan siitä seurannut hyvää vai huonoa?

Jani kirjoitti...

Itseäni niillä hetken huvitettuani tuhosin ne eli en laittanut jakoon edelleen. Luulen, että tuollaiset tapaukset (joita tietysti sattuu muitakin, tuskin omani oli ainoa) siihen mentyään, että tieto tästä tulee Jt:lle ilmi, aikaansaavat vain sen, että kyseisen ryhmän johtoporras rajoittaa alaistensa Internetin käyttöä entistäkin enemmän. Mikä tietysti varmistelee sitä, että ne ihmiset ovat entistäkin tiukemmin jumissa ryhmässään, kun eivät saa sitä koskevaa tietoa sen ulkopuolisesta maailmasta. Sen puolestaan ainakin minä arvioisin olevan huono asia.