27.1.05

Insener Garini hüperboloid

Sitä tahtoo palautetta laitteelta kun käskee sitä tekemään jotakin. Insinöörit osaavat palautemekanismeja laitteisiin rakentaakin, äänimerkkejä, syttyviä ja sammuvia merkkivaloja ja sen sellaista. Monesti kuitenkin sitä tottuu palautteeseen, jota ei ole laitteeseen vasiten suunniteltu, mutta joka on kuitenkin käyttökelpoinen. Tänään huomasin mitä tapahtuu kun kehitys kehittyy ja vekottimet hygieenistyvät niin, että tahaton palaute poistuu.

Painoin ovenavausnappia, mutta mitään ei tapahtunut. Oven lukko kyllä aukesi, mutta mikään ei kertonut siitä. En kuullut tuttua sirahdusta ja vaimeaa naksahdusta. Kolmatta kertaa nappia painaessani ymmärsin, että minun piti vain luottaa siihen että nappi tekee tehtävänsä, eikä minun oikeastaan tarvitse enempää asiasta tietääkään.

Sitten yritin faksata, mutta uusi ja komea faksi oli hiljainen. Näytöllä kyllä luki että yhteys on syntynyt ja tietoja lähetetetään, mutta minusta ei tuntunut siltä, enkä luottanut pelkkään ilmoitukseen. En ollut kuullut numerovalinnan ja datasiirron syntymisen ääniä, sitä tietoliikennekerttusen viserrystä, joka ilmoittaa että data liikkuu. Vanha faksi sentään osasi viestiä sillä tavalla.

Rautatieasemalla osasin sentään väistää pylvään takaa tulijaa hänen varjonsa perusteella. Varjoja ei onneksi voi hangata pois.


2 kommenttia:

LL kirjoitti...

Oma printterini sen sijaan on hellyttävä tapaus tässä tuumaamisessa. Klikkaan tietokoneelta tulosta. Sen jälkeen alkaa se miettiminen, yksiääninen "piip" korkealta taajuudelta merkiksi siitä, että fundeeraus on alkanut. Köhimistä, puhkumista, projektin laajuuden (yksi A4) mittailua. Ja sitä kestää. Kunnes!
"TIEDOKSI SITTEN VAAN, ETTÄ TÄÄLLÄ MUUTEN ERÄS TEKEE VÄHÄN TÖITÄ!!" Kone suoltaa rinta rottingilla sen A4:n ja antaa, muuten, kuulua, että prosedyyri oli mittava ja tärkeä. Kerrassaan fyysinen, kenties stressaavakin suoritus. Ei parane poloista kovin pitkään kerralla vaivata.
Ja värkki on olevinaan joku laser.

Silloin kun printterissäni vielä siis oli mustetta (akatemia on liian lähellä).

Dyro kirjoitti...

Minun nykyinen (ja vanha) tulostimeni taas nakuttaa aina samalla tavala tak-tak-takka-TAK-KLAK ennen kuin on valmis pukkaamaan paperia ulos. Joskus se yrittää ottaa koko pinkan sisuksiinsa, jolloin kuuluu SKRONK, ja errorivalot alkavat vilkkua.

Sitten kun joskus ostat uuden tulostimen, joka on hiljainen ja eleetön, sinulle tulee varmasti ikävä vanhan tulostimesi ääniä.