22.12.04

Shuffeli

Vannoin, etten ikinä osallistu mihinkään meemiin, enkä aloitakaan sellaisia kuin vahingossa. Perun sanani, osallistun jälkijunassa meemiin, jossa piti valita koko mp3-kokoelmastaan satunnaisesti 10 kappaletta.

1. Red Snapper - Hot Flush

Kuuntelen musiikka usein paloina, siis siten että kiinnitän huomiota jonkin kappaleen yksittäisiin kohtiin. Tässä 16-minuuttisessa biisissä on mahtava rumpufilli, ja hypnoottisesti toistuva pystybassokuvio, johon on aina pakko sovittaa joitakin nonsense-sanoja.

2. The Cure - In-between Days

Muistuma brittipoppariajoiltani. Hankitty kokoelman täydennykseksi.

3. Muska - Kirjoita postikorttiin

Lähes protoheviä. Muska "Kirkan sisko" Babitzinilla on heviääni, mutta siinä on jotain holtitonta. Samalla tavalla holtitonta kuin miltä tuntuu ajaa pyörällä jossa on löysät pinnat. Näkkärisaundinen kappale, mutta Muskan karjunta pelastaa.

4. O'Jays - Smiling Faces Sometimes

Mistähän tämäkin on kokoelmiini päätynyt. Tämä on kai jotain loungekamaa.

5. Happy Mondays - Step On

No nyt! Häppärit ja manchesterpoppi olivat 90-luvun alussa todella inspiroivaa tavaraa, niin innostavaa että perustimme kavereiden kanssa bändin ja olimme koossa viitisen vuotta. Keikkailimme Tavastialla monesti, Tampereen YO-talossa kerran (jolloin paikalla velloi neljän ihmisen yleisömeri) ja Turussakin muutamaan otteeseen. Ahvenanmaallakin olimme Peace Festivalilla, joka oli järjestetty keskelle metsää, mutta siellä oli ehdottomasti villein yleisö.

6. Hope Sandoval - Heroin

Mazzy Starin eteerinen naislaulaja esittää Velvet Undergoundia.

7. Byrds - Eve Of Destruction

Byrdsillä on hyvä saundi, mutta siinä kaikki.

8. Renaissance - Kings and Queens

Olin ammoin kesätöissä viherrakentajana, ja psilocybe semilanceata -sienistä pitänyt työkaverini suositteli tätä bändiä. Muistin yhtyeen nimen vasta vuosikymmenen päästä, ja löysinkin sitä mp3:sina. Jos on olemassa sukkahousuheviä, niin tämä on sitten sukkahousuprogea, ja peribrittiläistä vieläpä.

Työkaverini oli mukava mies, mutta pelkäsi verta. Jotakin tappia veistäessäni iskin itseäni kirveellä sormeen, johon tuli pienen pieni haava. Kaveri meinasi pyörtyä nähdessään pikkuruisen verihelmen.

9. Dead Can Dance - Towards the Within

Jotain näennäismystiikkaa. Teennäistä, mutta tähän kappaleeseen liittyy mukavia muistoja.

10. Hatsaturjan - Miekkatanssi

Tämän kappaleen kuulin ensimmäisen kerran jossakin 70-luvun tsekkianimaatiossa, ja muistaakseni imuroin sen siksi.

Ei kommentteja: