30.11.04

Kaljaa

Bloggaan vaihteeksi musiikin soidessa, kuulokkeissa hevaa Stratovarius, jota en ole koskaan aikaisemmin kuunnellut. Voitin viime keväänä bändin Fright Night -levyn arpajaisissa ja tänään löysin sen paperipinon alta. Tavanomaista heviä, hieno levynkansi kyllä, mutta sekin on tavanomaista hevigenreä. Biisien sanojen painotukset eivät mene yhteen luontevien sanapainojen kanssa, joten lyriikat hyppelehtivät erikoisesti. Kitarismi on ihan vikkelää neoklassista hevitilutusta.

Kaisaniemen metroasemalla minua pyydettiin osallistumaan oluttutkimukseen, ja minähän osallistuin. Osallistun yleensä periaatteesta kaikkiin gallupeihin ja markkinatutkimuksiin, koska parhaassa tapauksessa pääsen antamaan negatiivista palautetta asioista jotka minua ärsyttävät (ja positiivistakin jos aihetta on). Joskus osallistumisesta saa palkintojakin, yhtenäkin kesänä haukuin Elisan mainoskamanjan lyttyyn, sen missä halutaan olla kaikkien kanssa kaikkialla, ja sain palkinnoksi paketin tai pipareita.

Tämä tutkimus olikin erikoinen, ja koska minua ei kielletty kertomasta siitä, niin juttu jatkukoon. Hartwallilta on ilmeisesti tulossa uusi Lapin Kulta sitruunaolut, ja minun piti kommentoida sen pakkausehdotuksia. Sitten yhtäkkiä sain tietää, että minun tulisi vielä viedä kotiin kaksi olutpulloa, ja arvostella ne mukaan annetun lomakkeen avulla. Pulloissa on koodi K5 ja R8. Koo vitosen join äsken, vahvuus lienee pilsnerin tasia ja maku oli aika simainen. Sitruuna erottui selvästi, mielestäni liian selvästi. Luultavasti Hartwall haluaa tuottaa juoman oluen ja siiderin välimaastoon niille jotka eivät teinix-esanssisiideristä piittaa, mutta eivät toisaalta oluestakaan. Kevät voisi olla hyvä aika lanseerata tällainen juoma, esimerkiksi vapun alla. Silti K5 ei ollut riittävän pehmeä, eikä sitä tee mieli juoda yhtä pulloa enempää, mikä ei varmaankaan liene tarkoitus. Aikuisten kännilimuahan tässä luultavasti tavoitellaan. Kaipaisin lisää siman pehmeyttä, tällaisen sitruunaoluen maku täytyy saada juuri kohdalleen jotta se menestyisi. Oluet pitää juoda kotona "normaalissa oluenjuontitilanteessa", mikä onkin fiksua, jos halutaan saada realistisia arvioita. Minä join ruokapöydässä pullon suusta, kunnes piti arvioida väri, jolloin jouduin hakemaan lasin. Pullo R8 on vielä jäljellä.

Minulle soitetaan viikon päästä, jolloin raportoin tulokseni. Lisäksi saan sähköpostissa lomakkeen, jonka täyttämiseen menee 20 minuuttia, ja palkintona on Finnkinon leffalippu tai kaksi Casino-arpaa. Aika tavalla vaivaa saa nähdä jonkin leffalipun eteen, mutta säästyypähän nekin rahat sitten.

Ei kommentteja: