9.11.04

Ja totanoinni

Revontulia pitäisi olla näkyvissä tänä yönä, koska auringossa on tapahtunut purkauksia. Melkein päivälleen vuosi sitten tapahtui myös hyvin voimakas purkaus, joka sekin taisi aiheuttaa revontulia. Minulla on mpg-videona time lapse -elokuva Auringon röntgensätelystä tuolta ajalta, purkaus välähtää yhtäkkiä Auringon reunalla ja sitä seuraa mieletön kaasun tanssi magneettisissa silmukoissa. Samaan aikaan viime vuonna vastaanotin myös hyvin epämiellyttävän uutisen, johon olin varautunut, mutta jota en olisi halunnut kuulla. Kaksi jysäystä samaan aikaan siis.

Ostin lottomiljonäärien elämää käsittelevän kirjan kahdella eurolla Gaudeamuksen kirjamyynnistä. Kirjan sisällön perusteella päättelen, että on olemassa optimi-ikä ja -elämäntilanne, jolloin päävoitosta on eniten iloa. Jos päävoiton saa nuorena, ei ole vielä vakiintunut osaksi jotakin yhteisöä, jolloin ei tarvitse niin paljon huolehtia kateudesta. Jos kaiken lisäksi vielä asuu kaupungissa, eikä pienessä maaseutuyhteisössä, hyötyy anonymiteetistä. Pahin virhe minkä lottoivoittaja voi tehdä on tulla julkisuuteen, sillä tällöin hän lakkaa olemasta ihminen, ja muuttuu lottovoittajaksi. Sosiaaliset seuraukset voivat olla kamalat.

---

Patjani on muuten siitä jännä, että kun tietyssä makuuasennossa pieraisee, jouset aiheuttavat kaikuilmiön kuin kaikujousellisessa kitaravahvistimessa ikään. Nyt täytyy buutata kone, Zone Alarmin päivitys ei muuten astu voimaan.

Ei kommentteja: