1.11.04

Ihmiset kopioivat käytöksesi

Minulla oli paljon kopioitavaa kopiokoneella, ja kopioidessani joku muukin tuli aina välillä koneelle jonottamaan. Jos hän odotti vuoroaan sen kummemmin numeroa tekemättä, kysäisin pian montako sivua kopioitavaa hänellä oli ja päästin hänet kopioimaan omien kopiointieni välissä. Yleensä jonottajilla ei ollut paria sivua enempää.

Jos taas jonottaja päästi jonoon asettuessaan hiukankin ärtyneeltä kuulostavan huokauksen, jatkoin kopiointia keskeytyksettä. Yleensä huokailija lähti sitten aikanaan puhisten tai tsk-ääniä päästellen pois. Nyt on niin, että jos kuulen takaani ärtyneen huokauksen, en tietenkään anna periksi ja ota selvää sopisiko odottajan vaikkapa päästää ottamaan omat pari kopiotaan minun satojen kopioideni välissä. Minua ei saa myötämieliseksi osoittamalla ärtyneisyyttä ja kireyttä, päin vastoin. Kiltit, huomaavaiset ja säyseät jonottajat saavat kyllä vastalahjaksi minultakin huomaavaisuutta ihan itsestään. Tästä tietysti opin itse sen, että minunkaan ei kannata näyttää ärtymystäni vastaavanlaisissa tilanteissa aivan heti.

Huomasin, että ärtyneet jonottajat pysyttelivät selkäni takana alusta saakka, kun taas moni kiltti jonottaja tuli sivulleni siten, että he osuivat näkökenttääni ja odotteli sitten siinä kaikessa rauhassa. Kaikki eivät näin tehneet, mutta moni kuitenkin. Ovelaa.

---

Uusin blogilöytöni on Axis of Aevil. Sen kautta näkee tämän kaupungin ihan uudella tavalla.Ei kommentteja: