6.9.04

Tulva ei lopu

Yksi viiden vuoden ajan käyttämäni sähköpostiosoite oli suljettuna puolitoista vuotta niin, että mitään postilaatikkoa ei ollut. Pari viikkoa sitten loin tilin uudelleen, ja sain saman vanhan sähköpostiosoitteen kuin ennenkin tyhjine inboxeineen.

Ensimmäiset viestit olivat spämmiä. Osoitteeni on ollut harmillisesti näkyvillä yhdellä saitilla jo kauan, ja sieltähän spämmerit osoitteen tietysti nappasivat jo aikoja sitten. Spämmin takia en tiliä kuitenkaan aikoinaan lakkauttanut. Sitten tuli pari sähköpostilistaa, jotka olin siirtänyt uuteen osoitteeseen mutta unohtanut lakkauttaa tilauksen vanhaan osoitteeseen. Tänään putkahti vielä muutama kaupallinen tiedotelista, jotka nekin olin tilannut kolme-neljä vuotta sitten. Lukumääräisesti spämmiviestit ovat häviöllä.

Toisin sanoen spämmerit ovat spämmänneet 18 kuukautta olematonta postilaatikkoa, minkä nyt voi olettaakin tapahtuvaksi, mutta myös tavalliset postituslistat ja mainoslistat ovat singonneet viestejään olemattomaan inboxiin. Niistäkin on varmasti tullut lähettäjälle jonkinlainen viesti vastaanottajan osoitteen toimimattomuudesta, mutta tuskin postilokeja on kukaan lukenut. Sanotaan, että spämmi kuormittaa netin tiedonsiirtokapasiteettia, mutta tuskin piittaamattomat postituslista-adminitkaan aivan syyttömiä ovat.

Ei kommentteja: